Xiaomi Mi TV Stick
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi lanceert goedkope Android TV stick

Er zijn heel wat sticks met Android voor de TV, maar met Android TV is het dun gezaaid. Jammer, want Android TV levert een veel betere smart TV ervaring dan het gewone Android doet.

Afgelopen week presenteerde Xiaomi de Mi TV Stick. Een compacte stick met Android TV 9.0 ondersteuning. De stick is gemaakt voor weergave op FullHD met maximaal 60 frames per seconde.

Deze prestaties worden neergezet op basis van een quad-core ARM chipset. Deze heeft 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Dit is zeer beperkt voor een Android apparaat, maar zou maar zo eens genoeg kunnen zijn.

Xiaomi Mi TV Stick

De Xiaomi Mi TV Stick biedt ondersteuning voor Dolby en DTS audiotracks. Je kunt hem gebruiken als Chromecast en via de Play Store kun je nieuwe Android TV apps installeren.

Bij de stick, krijg je ook een afstandsbediening. Deze heeft een vast knop en microfoon voor Google Assistent. Daarnaast zijn er Netflix en Amazon Prime knoppen op gezet.

De Xiaomi Mi TV stick zal naar verwachting €39,99 gaan kosten. Het Nederlandse persbureau heeft nog geen details gecommuniceerd. Of er ook een snellere 4K versie komt is eveneens onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.