Logo GadgetGear.nl
Videoland
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Videoland komt met budget abonnement op basis van reclames

Reclames betalen al jaren de kosten van de films en series die we kijken. Het mooie van streamingdiensten is dat we zelf de rekening betalen en daarmee ongestoord kijken wat we willen. Videoland, een streamingdienst van RTL, komt nu met een hybride abonnement.

Met een maandelijkse fee van €8,99 is Videoland goedkoper dan Netflix, maar duurder dan Disney+ en Amazon Prime. Met een nieuw abonnement, probeert RTL de maandelijkse kosten voor Videoland verder te verlagen naar €4,99 per maand. Daarmee duikt de dienst dan net wel onder Disney+.

Daarvoor moet je als kijker wel accepteren dat je reclames rondom de films en series te zien krijgt. Bovendien wordt de mogelijkheid om films en series te downloaden geschrapt en zal het niet mogelijk zijn om op meer dan één scherm tegelijk te kijken.

De stap is opmerkelijk. Voor de kosten van het abonnement krijg je eigenlijk alleen de toegevoegde waarde van het kijken van films en series wanneer jij dat wilt ten opzichte van het lineaire TV aanbod van de RTL zenders. Op die zenders kan reclame niet op de kijker worden afgestemd, wat wel kan binnen het abonnement. Daardoor is die reclametijd waarschijnlijk veel waardevoller voor RTL dan de reclametijd op de zenders.

Ook het €8,99 abonnement gaat op de schop. In plaats daarvan kun je voor €7,99 op twee schermen tegelijk kijken en voor €9,99 op 4 schermen tegelijk. Betaal je nu €8,99, kun je jouw abonnement gewoon behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.