Samsung komt met een nieuwe SSD lijn, waarmee het de capaciteit van SATA SSD’s opnieuw oprekt. Deze nieuwe 870 QVO SSD serie kun je met een drive van maximaal 8TB kopen.

Prestaties

Deze nieuwe SSD maakt gebruik van de SATA 6Gbps interface die in het gros van de computers en laptops aanwezig is. Daarover moeten deze drives een snelheid behalen van maximaal 560Mb per seconde lezen en 530Mb per seconde schrijven. Dit op basis van Samsung’s V-NAND 4-bit MLC technologie en de Samsung MKX controller. Uiteraard haalt Samsung er voordeel uit dat het zowel de controller als de geheugenchips fabriceert.

Samsung 870 QVO SSD

Capaciteit

De Samsung 870 QVO SSD zal verschijnen in 1TB, 2TB, 4TB en 8TB. Daarmee is 1TB nu de minimale grootte van deze Samsung SSD lijn.

Uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen van SSD’s wordt uitgelegd op basis van terabytes written. Iedere bit in een geheugenchip is maar een bepaald aantal keer overschrijfbaar voor de kans bestaat dat deze gaat falen. De controller zorgt ervoor dat de schrijfacties gelijkmatig over de bits worden verdeeld om zo te voorkomen dat er vroegtijdig problemen ontstaan. Iedere bit van het geheugen kan 360 keer overschreven worden.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.