Jeroen
Jeroen

Review: Princess 339000 Deluxe (Slimme Robotstofzuiger)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Zuigt goed
 • Mooie prijs
 • SMART!
 • Niet te luid

THE BAD

 • Modi vastloper (Zie EDIT)
 • Botsen (zie EDIT)

Bij GadgetGear hebben we al heel wat robotstofzuigers voorbij zien komen: Roomba, Irobot, IIlive, Dyson, Anker. Allemaal merken die volgens de lijn der verwachting een stofzuiger zouden maken. En dan is daar opeens Princess. Bekend van o.a. keukenapparatuur. En die maken potnondeju een heel degelijke en betaalbare Smart robotstofzuiger!

Princess had al eerder een Robotstofzuiger gemaakt. Dit was er eentje met een afstandsbediening, maar geen Slimme stofzuiger en dus niet connected met je telefoon, Google Home, etc. Betaalbaar? Ja, het vorige model kost nu 179,- Maar de nieuwe kost maar een paar tientjes meer en dan heb je een hele hoop extra voordeel.

Best wel voordelig voor een model dat qua bouwkwaliteit in de topklasse scoort en in de prestaties in de middenklasse. Ja, zeker als je het vergelijkt met de Roomba’s. Daar tel je rustig duizend euro neer voor je robot. Dat zuigt, klopt. Maar die van Princess ook. En die kost 219,- euro.

Princess 339000 Deluxe of zoals er op de doos staat Connected Robot Vacuum Deluxe. Dat klinkt nog eens tof. Het lijkt een upgrade, met prinsessen versiersels maar het is hun eerste slimme én meteen een goede. Meteen een paar een korte opsomming van deze machine. Hij is stylish, hij zuigt erg goed, navigeert als een baas. Botst zo nu en dan behoorlijk en maakt een zeer goedkoop jingletje wanneer hij het honk verlaat of vindt.

Laten we er eens wat dieper induiken…

Wacht, wat zegt u? Waarom een robotstotfzuiger? Echt? Nou, vooruit. Een robotstofzuiger is jouw hulpje in huis. Je pakt een andere taak in huis op, terwijl je robot de ruimte stofvrij maakt. Ook kun je de robot inplannen. Je kan via een App instellen dat hij om de dag om 12 uur ’s avonds gaat stofzuigen. Jij ligt dan heerlijk in je bedje te ronken en de robot doet het werk. Je kunt ook, als je visite krijgt (en juist daarvoor hebben je kids huisgehouden en een binnenzandbak gemaakt! Wat enig!) , de robot een opdracht te geven om flink te zuigen. Heb jij tijd voor andere zaken.

Het echte grove stofzuigerwerk, dat kan je nu skippen tot eens per week. Want een robotstofzuiger is een kei in echt stofzuigen. Je weet wel, dat spul dat je eigenlijk bijna niet ziet, maar toch gewoon kei vies is.  Maar ook wat grotere rommeltjes pakt hij gemakkelijk op. Nee, hij kan bij mij niet onder de bank. Maar bijvoorbeeld wel onder het bed, wat op de één of andere manier wekelijks een stofvalhalla lijkt te zijn.  Dus je huis is vaker schoon. Je hoeft er zelf niets voor te doen. Klinkt als een win win, toh.

Princess 339000 Deluxe Unboxing

De Princess 339000 Deluxe is erg compleet. Hij ziet er al strak in design uit, dat hebben ze ook doorgevoerd in de doos.  We vinden bij de unboxing de robotstofzuiger. Het laadstation met bijgeleverde AC adapter en snoer. Vier roterende borstelkopjes (dus twee extra) voor onder je robot. Dan ook twee verschillende zuigkoppen. Eentje met een motortje zodat er een stevige borstel ronddraaid voor de zuigmond. Dit voor tapijt of vloerbekleding. En een borstelkop met enkel een zuigmond voor de gewone oppervlakten. Beiden uitgerust met een chip zodat je Princesje weet welke kop eronder zit. Slim!
Wat ik eventjes mis is een virtual wall. Een klein doosje dat via IR een gebied kan afbakenen zodat je robot weet waar hij niet mag komen. Dit wordt normaliter altijd meegeleverd, maar hier niet.

Ook zie ik geen afstandsbediening. Ik snap dat deze Smart is en je via je App kunt bedienen, maar wellicht was een ergens te monteren bediening nog wel iets geweest. Nee? Zeur ik? Oke.

Opsomming inhoud: Princess Robotstofzuiger, oplaadstation, batterij, oplaadkabel, twee opzetborstels, vier hoekborstels, stofcompartiment met filter en High Efficiency filter, schoonmaakborstel voor stof compartiment, handleiding.

Installeren en koppelen

Gemak, daar houd ik van! We plaatsen ons Prinsesje in het laadstation en het laadstation in het stopcontact. Er kan op de machine gekozen worden voor een aantal icoontjes. De gebruiksaanwijzing vertelt ons de homeknop vijf seconden in te houden en er gaat een icoontje van een wereldbolletje zachtjes blinken. Zorg ervoor dat je wifi op een 2,4 ghz staat en iet op 5. Heb je een systeem dat beiden geeft, dan is het geen probleem. Enkel 5 pakt hij niet.

Er wordt gepaird. Oeh, snel de App downloaden van HomeWizard! Dit keer de HomeWizard Cleaner. En hup! Gelukt, gewoon eventjes de stappen van de duidelijke applicatie volgen.

Na connectie zie ik dat ik via de App de Stofzuiger een naam kan geven. Ah, leuk toch. Prinsesje dan maar. Ook kan ik via de App een planning maken voor automatisch zuigroutines. Handig! Direct ingesteld dat zij om de dag, ’s nachts een rondje door het huis maakt. Ik zie dat ik ook via mijn App de stofzuiger kan bedienen als een soort van afstand bestuurbare race stofzuiger. Leuk, maar dan zijn we alsnog zelf bezig. Daarnaast zie ik allerlei extra opties voor de stofzuiger. De zuigkracht en daarbij dus ook het geluid, maar ook bijvoorbeeld als je ergens gericht een tijdje wilt zuigen voor hardnekkig plekken zoals een grote deurmat of zo.

Oke! De Stofzuiger is uit de doos, geinstalleerd, gekoppeld en ze werkt. Top! Nu eventjes wat specificaties.

Princess 339000 Deluxe

Princess doet niet anders dan andere merken. Het is rond, zwart, stylish en wat mooie lichtgevende toetsen die reageren op warmte (geen drukknoppen). De toetsen die je kunt kiezen op de stofzuiger zijn Home (terug naar je docking station), Cleaning (starten en stoppen) en Spot (dan blijft je zuiger op een bepaalde plek circuleren voor een tijdje).

De Princess is 6 kg zwaar. Hij maakt een geluid van 65 dB in zijn krachtigste stand. Dit is geen stille zuiger, maar eentje waarbij je de TV harder moet zetten en iets harder tegen elkaar moet praten. Nog niet zo hard als een Dyson. Hij kan ook zachter (er zijn drie standen).

De Princess is 7,5 cm  hoog. Dat is relatief hoog. (nee dat kan niet onder je bankstel komen) maar wel onder je bed, over drempels en matten tot 1,5 centimeter.

Specificaties

Gebruikerstijd(h) 15
Aan/uit schakelaar Ja
Product is of werkt op batterijen Yes
High efficiency borstel Ja
Hygiënisch legen van het stofreservoir Ja
Inhoud(l) 0,5
Stootbumper Ja
Item is een adapter/heeft een adapter nodig Ja
Frequentie(Hz) 50
Keurmerk EMC Ja
Snoeropbergsysteem Nee
HEPA-filterklasse H13 HEPA
Gebruikerstijd(min) 90
Geluidsniveau(dB) 65
Power DC(V) 14,6
Aantal producten in het pakket 1
Voltage(V) 100-240
Adapter invoer(V) 100 – 240
Oplaadtijd(h) 5
Euroslot Nee
Domotica platform Alexa Amazon Google Assistant
Kleur Zwart
Eco-mobilier FR NA
Werkt met PRO series
Dubbele zijborstels Ja
Type stofopvang Zonder zak
Indicatie laadniveau batterij Ja
Laadfunctie Ja
Automatische route Ja
Geschikt voor type stekker 2-polige stekker (Schuko/Gardy)
Wi-Fi Ja
Aantal wielen 2
Gemotoriseerde borstel Ja
HEPA filter Ja
Automatische snoeroprolsysteem Nee
Draadloos Ja
Type Wi-Fi netwerk Single-band (2.4 GHz)
Type stekker C – CEE 7/16 (flat plug)
Docking station Ja
Smarthome functie Nee
Afstandsbediening Ja
Uitwasbare filter Nee
Adapter uitvoer(V) 19
Laadtijd(h) 4-5
Aantal reinigingspatronen 7
App beschikbaar Ja
Type stofzuiger Robot
Type adapter 600mA
Eenvoudig te reinigen Ja
Keurmerk KEMA Nee
Wattage(W) 15

 

High Efficiency filter en 500 ml stofcompartiment

Het schoonmaken van de Princess is erg gemakkelijk. Een klik op de bovenkant opent een compartiment. De luchtuitstoot wordt gefilterd door twee filters waaronder een High Efficiency filter waardoor je bijna geen stofuitstoot hebt en de stofzuiger ook gebruikt kan worden door mensen met allergieën.

PRO Series en Alexa

De PRO Series linkt verschillende slimme apparaten aan je smartphone waardoor je deze eenvoudig kan bedienen met een app en via Alexa met voice control. De PRO Series omvat producten zoals slimme kleurlampen, slimme rook- en watermelders en slimme stekkers. Met al deze producten kan je een volledig smart home creëren zodat je tijd overhoudt voor de leuke dingen. Ikzelf heb de stofzuiger toegevoegd aan mijn Google Home zodat ik deze met een commando : “Start Prinsesje” kan starten. Dat is toch geweldig.

Gebruikservaring

We hebben de Princess het meeste gebruikt in de ‘Deep clean’ modus. Het is een bekende die je bij andere machines ook zult herkennen. Hier maakt de stofzuiger een zigzag route door je huis tot alles schoon is. Je kunt nog veel modi kiezen. Stil, normaal, max als we kijken naar intensiteit en geluid. Het gekke is dat als ik de stofzuiger eenmaal gestart heb, ik wel kan schakelen tussen andere modi zoals dubbel, spot, rand en willekeurig. Maar switchen tussen stil, normaal en max, dat lukt niet. Terwijl dat juist handig is. Gaat je telefoon? Dan wil je hem op stil zetten, toch?

EDIT Modi:

Na contact met de maker van de App blijkt dat dit een bekend issue is wat toch door de productie is gekomen. Je kunt het gelukkig eenvoudig oplossen door de rode aan/uit knop aan de zijkant in te drukken waardoor de machine een softreset krijgt. Daarna weer aan en op Clean drukken en je kunt switchen tussen de verschillende modi.

Andere modi zijn Spot, voor een lastige of zanderige plek. Dubbel, waarbij er twee keer dezelfde route wordt gedaan. Rand… Die snap ik niet? Dat ze allen de randjes doet?  Waarom? En Willekeurig. Dat lijkt mij altijd het geval.

Het geluid (65db) valt redelijk mee. Wat meer geluid maakt is de rechte stukken die ze rijdt. Een soort klein afstandbestuurbaar raceautootje. Maar echt luid is het niet. Minder luid dan mijn Dyson.

De Princess pakt alles op. Kruimels, stof, zand, hondenhaartjes, kinderneuspulkjes en alle andere kleine meuk. Stukjes papier en zo moet je niet laten slingeren. Die pak je met een gewone stofzuiger ook gewoon op. Heb je iemand in huis met lange haren? Die binden zich om het roterende deel van de borstelkop. Trek diegene dan even aan de haren om dit eens in de zoveel tijd zelf even te verwijderen. Of als je niet vies bent van een beetje haarpluizen; pak een mesje en verwijder het. Anders gaat je rotatie en je resultaat minder worden.

De Princess is wel een botsauto. Er zitten sensoren op, maar hij botst (zachtjes soms hard) tegen bijna alle muren en deuren op. Soms pakt de sensor een muur en gaat ze er netjes langs, maar meestal is het van botsing tot botsing.  Dan lijkt het alsof de sensor niet goed genoeg afgesteld staat. Vastlopers heb ik nog niet gehad. En ik heb het de Princess moeilijk gemaakt met meubilair, objecten, matten en openstaande deuren.

Het resultaat? Het viel mij enorm mee. De bak waar al het stof inkomt is best wel vol na twee dagen gebruiken. De vloer ziet er zichtbaar schoner uit. Ze pakt hoekjes mee en werkt goed. Onder de eetkamertafel zou ik wel de stoelen, of goed aan de kant schuiven, of op de tafel plaatsen, zeker als je tafel dichte poten heeft aan de zijkant.

EDIT BOTSEN:

Na contact met de fabrikant blijkt het dat het botsen, aftasten en roadmapping inhoudt. De Princess maakt wel degelijk intern een kaart. De kaart wordt niet geshowed in de App omdat hij anders dan een laser of camera robot, een niet menselijke kaart maakt. Jij en ik zouden je huiskamer er niet in herkennen en het zou meer vragen oproepen dan duidelijkheid scheppen. Iedere keer dat je robot vanuit een vast station vertrekt (wissel dus niet de hele tijd van dockingstation locatie) maakt de Princess een Map die hij iedere beurt aanscherpt. Het botsen zou dus minder moeten worden omdat hij muren gaat herkennen. Ja, laat je de deur half open staan of zet je nieuwe spullen in de ruimte, dan kent hij deze dus niet en zal hij blijven voelen en botsen.

Conclusie Princess 339000 Deluxe

De hoofdtaak; stofzuigen doet ze erg goed. Iedere keer zit de bak ramvol en is de kamer ’s ochtends brandschoon. Heerlijk en dat terwijl ik lig te slapen. De planner is superhandig. Werkt top. Het geluid valt mij erg mee. Obstakels en moeilijk toegankelijke ruimtes doet ze allemaal prima. Schakelen tussen modi normaal, naar stil of max. Dat lukt mij niet (zie EDIT MODI, nu dus wel). Botsen blijft een beetje irritant (zie EDIT BOTSEN) al geeft het geen schade aan je meubilair of aan de stofzuiger vanwege een flexibele kop die een beetje kan in en uitdeuken. De prijs, die maakt het duidelijk een winnaar. Want voor 219,- euro is dit echt een geweldig goede en slimme zuiger die je leven een heel stuk gemakkelijker maakt.

 

Princess 339000 - Robotstofzuiger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

4 reacties

 1. Wat is jou voice commando om de stofzuiger via Google home terug te sturen naar het docking station? Dit lukt mij niet.

  Verder top review en top apparaat!

  1. Hoi, ik heb de stofzuiger destijds Prinsesje genoemd. Dus als ik “Start prinsesje” zei ging ze aan de slag 😉

    1. Mijne heet Truus. mijn commando’s in google home:
     Hee Google, stuur Truus naar huis, werkt ook om naar dock te sturen 😉
     Of hee Google zet Truus aan het werk, om te starten.
     Vond ik leuker klinken, vooral als er visite is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.