Pokémon The Isle of Armor
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Pokémon Sword & Shield The Isle of Armor (Nintendo Switch)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • 100 nieuwe Pokémon
  • Nieuwe quests
  • Gigantamaxen!

THE BAD

  • Het eiland voelt wel erg klein aan

Het wordt weer een mooie zomer voor Pokémon liefhebbers. Niet alleen komt het grote feest in Pokémon Go eraan, maar Nintendo lanceerde ook Pokémon Sword & Shield – Expansion Pass voor de Nintendo Switch.

De eerste, echte Pokémon DLC

Jawel, na het verkennen van de toch best al grote wereld van Pokémon Sword & Shield, mag je als trainer nu doorstomen naar Pokémon The Isle of Armor. Het is niet alleen de eerste keer dat je in dit spel, dit gebied aan zal doen, maar het is de eerste keer dat er echte DLC zijn voor een Pokémon game. En hey, waarom niet? De engine vraagt al heel lang om veel meer content.

Hoe deed Nintendo dat voorheen? Toen bracht Nintendo de complete game opnieuw uit, maar dan met het woordje Ultra in de titel. Je mocht dus de volle mep betalen om een beetje extra content te beleven. Nu kun je voor nog geen drie tientjes verder. Dat is goed nieuws!

Pokémon Sword & Shield The Isle of Armor

Sinds afgelopen maand is het eerste deel van de Pokémon Sword & Shield – Expansion Pass te downloaden. Later in het jaar komt het tweede deel. In dit eerste deel, reizen we af naar Isle of Armor. Dit eiland ligt ten oosten van de Galar regio.

Het hele eiland is bestempeld tot een Wild Area. Oftewel, één groot Pokémon jachtgebied. Het eiland kent verschillende klimaten zodat je echt allerlei verschillende Pokémon kunt ontdekken. Het weer kan flink verschillen op het eiland en je kunt behoorlijk los gaan op de nieuwe raid battles.

Ben je meer van de quests, dan reis je af naar de Dojo van Mustard & Honey. Deze twee hebben de nodige, nieuwe opdrachten voor je klaarliggen. Het einddoel, is dat je van hem wint. Hij geeft je onder anderen een Kubfu. Die Pokémon moet je trainen om te mogen vechten in de toren van het eiland. Daar gaat ook echt wel even tijd in zitten. Daarnaast leer je het geheim over het Gigantamaxen. Daarmee krijg je nog sterkere Pokémon dan de Dynamax Pokémon.

In totaal biedt het eiland 100 nieuwe Pokémon om te vangen. Deze zijn van oudere generaties, dus voor de fans zijn er geen echt grote verrassingen. Toch is het zo dat je nu een kwart meer Pokémon hebt om te verzamelen. Ook nu zijn er weer een paar die exclusief zijn aan de versie van de game die je hebt. Je krijgt ook nieuwe outfits om te kopen in de kledingwinkels… maar zie zitten niet op het eiland. Daarvoor moet je terug naar het vaste land.

Conclusie: Pokémon Sword & Shield – Expansion Pass

Met de Pokémon Sword & Shield – Expansion Pass voeg je een klein nieuw gebiedje toe, met wel heel veel Pokémon. Bovendien ga je echt lekker los op het Gigantamaxen. We hopen wel dat in de tweede expansie, dat we ook echt een groter gebied erbij gaan krijgen. Hoewel er zat te doen is op het eiland, is het naar verhouding niet heel groot.

Hoe verder?

Als je klaar bent op Isle of Armor, dan is het wachten op deel twee. Dat gaat The Crown of Tundra heten. Wanneer Nintendo dat deel uitbrengt, is nog niet helemaal bekend. We verwachten nog voor de kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.