Review: Gigantosaurus The Game (Nintendo Switch)

Gigantosaurus The Game kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Gigantosaurus is een spel dat van een kinderserie van Disney Junior gemaakt is. Deze serie en game is gericht op kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud. Dit keer heb ik mijn zoontje van 4,5 deze game laten testen. Bij hem viel deze game goed in de smaak. Het spel sluit zich perfect aan met de kinderserie.

Dit spel is een doodnormale platform game maar dan voor kleinere kinderen. Je moet ieder level dingen zoeken (voornamelijk de vermiste eieren). Het is volledig Nederlands gesproken en ondertiteld.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af op de Savanne. Hier wonen alle dino´s groot en klein. Je maakt kennis met de velociraptors, Cror en Totor. Ze stalen een baby ei. De 4 vriendelijke dino´s Tiny, Rocky, Mazu en Bill gaan op zoektocht om dit gestolen ei terug te vinden. Ze vinden het ei terug maar plotseling begint de aarde te schudden want de grote dinosaurus, Giganotosaurus komt eraan. De twee raptors slaan op de vlucht en gooien het ei van zich af. Rocky vangt het ei. Gigantosaurus stampt weg. Een vliegende dino genaamd Haan komt aangevlogen. Ze geven haar het ei en vragen aan haar ze het terug kan brengen. Ze vliegt weg over de rots. Er valt iets uit de hemel, een meteoriet schiet uit de lucht en sluit de vulkaan af. Meer stenen vallen uit de lucht en Hegan laat het ei uit haar snavel vallen. De vier vrienden moeten de berg beklimmen en het ei weer gaan zoeken.

Eenmaal boven op de berg ziet Mazu wat er aan de hand is. Het rotsblok zet de vulkaan onder druk en daarom schud de hele aarde. Dan komt de Ayati de vriendelijke brachiosaurus. Ze vraagt de vier vrienden om al haar eieren te redden. De eieren zijn uit hun nesten gevallen en de raptors zijn nu ook op jacht. En hier begint het avontuur en de zoektocht naar alle vermiste eieren.

Gameplay

Je kunt afwisselen tussen Tiny, Rocky, Mazu en Bill maar je kunt ook samen spelen met andere vriendjes.

Elke Dino heeft een speciale kracht waarbij hij bijvoorbeeld een rotsblok naar beneden te duwen of een boomstam om te stoten. Ook vind je spullen die je tijdelijk kan gebruiken zoals een springveer om hoog te springen of een bloemblaadje om een stukje door de lucht te zweven.

Je hebt net zoals vele games, hoofdmissies en zijmissies die veelal bestaan uit dingen verzamelen zoals de vermiste eieren, nootjes etc. Het spel heeft maar 6 levels maar er is nog genoeg in te zoeken.

Wat er fijn is aan deze game is dat je een paarse lijn moet volgen om de eieren te vinden en weer terug te brengen. En ook dat je met meerdere personen samen kunt spelen, dit kun je totaal met vier spelers tegelijk doen. Dit is het ideale spel om als ouder samen met je kind te spelen.

De enige nadelen aan deze game vond ik dat het beeld vanzelf mee draait (je kunt dit niet zelf regelen), waardoor je soms niet goed kan zien waar je moet lopen of springen wat soms frustrerend kan zijn. Ook zijn de graphics niet zo mooi en lijken de levels veel op elkaar.

De leuke races

Tussen elk level in sluit je het level af met een race. Het maakt niets uit welke plaats je deze eindigt en tijdens de race verzamel je dinoskeletten hoofden en paarse muntjes. In het begin menu kun je de races opnieuw doen die je hebt vrijgespeeld en zelfs mama vond dit een erg leuke toevoeging aan het spel!

Onze ervaring

Met deze review heb ik de hulp van mijn zoontje van 4,5 gevraagd omdat dit toch echt de doelgroep van het spel is.

Het is een leuke game voor jonge kinderen die net beginnen met gamen. Je kunt kiezen voor ¨gemakkelijk¨ en ¨reguliere¨ modus. Wij zijn begonnen met ¨gemakkelijke¨ modus.

Waar Mario Odyssey nog te moeilijk was voor mijn zoontje, is deze game een stuk leuker voor hem om met een platform spel mee te beginnen. Er waren een paar stukken in het spel waarbij ik hem moest helpen. Dit waren voornamelijk de stukken waar er veel in gesprongen en gevlogen moest worden.

Het oordeel van mijn zoontje luidde: ¨een geweldig spel!¨ aldus mijn 4 jarige.

Conclusie

Het is een simpel platform spel gericht op kleine kinderen. Zij herkennen de karakters van de serie en de gameplay is simpel. Dit is het perfecte spel voor hun om mee te beginnen. Ook al zijn de graphics niet op en top, ziet het er vrolijk en kleurrijk uit. Hier zullen ze zich de enige uurtjes mee amuseren.

Gigantosaurus The Game kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Kelly Callemeijn beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Leuk voor kleine kinderen tussen de 4 en 6 jaar
  • Kleurrijk
  • Het racen is erg leuk

THE BAD

  • De graphics zijn laag
  • Het beeld draait niet altijd fijn mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events