Review: Fantasy Island op Blu-Ray

Fantasy Island kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Fantasy Island verschijnt dit jaar voor het eerst als film bij Sony Pictures. De film neemt ons mee naar de Stille Oceaan, naar het Fantasy Island. Een eiland waar jouw dromen uitkomen… maar niet alle dromen zijn even tof!

De geschiedenis van Fantasy Island

Het verhaal van Fantasy Island is niet heel nieuw. In 1977 verscheen de serie Fantasy Island op TV. Een serie over de mysterieuze Mr. Roarke en zijn eiland waar de wildste dromen uitkomen. Toch pakten de wensen van zijn klanten nooit uit zoals ze dat zelf hadden verwacht. De excentrieke Mr. Roarke werd in 7 seizoenen bijgestaan door de iconische Tattoo die de sfeer in de serie wist te bepalen.

In 1998 kreeg de serie een reboot. De rol van Tattoo werd uit de serie geschreven, waardoor deze meer leunde op het karakter van Mr. Roarke. Deze reboot overleefde het eerste seizoen niet. Na 13 afleveringen werd het verhaal afgesloten. In 2002 verscheen nog een TV film, waar we verder geen informatie over konden vinden. Nu, in 2020 is er een film die het verhaal opnieuw moet vertellen… en met succes!

Fantasy Island 2020

In 2020 is Mr. Roarke voor het eerst geen oude, blanke vent. Latino Michael Peña mag de rol van de excentrieke Roarke vertolken. Daarmee nemen de schrijvers duidelijk meer afstand van de eerdere series. Ook omdat de originele series toch vrij zoetsappig waren. In deze film wordt Fantasy Island omgedoopt in een plek van pure horror. Kijkers van de originele series zullen dan ook verrast worden in deze film.

Jammer is dat de schrijvers van de serie een rare fout in het script hebben zitten. Een fout die de plotwending een verrassing houdt, maar gewoon echt raar is. Ik wil niet spoilen, maar hou het karakter Melanie in de gaten. Ook andere karakters hadden iets beter uitgewerkt mogen worden. Daarbij verwijs ik vooral naar de rol van Michael Rooker die een onderzoek naar het eiland uitvoert.

Geen pure horror

Bij deel horrorfilms, moeten we het vooral hebben van de gore en de scares. Bij Fantasy Island hebben de makers zich echt in toom weten te houden. Ja, er zitten wat nare stukjes in. Maar het gruwelwerk zal niet snel tot nachtmerries leiden.

Extra’s

Sony Pictures levert Fantasy Island op Blu-Ray met Dolby Audio en DTS-HD audiotracks. Naast de film, hebben de makers ook nog 6 verwijderde scenes geplaatst. Bovendien kun je de film ook unrated kijken. Zover wij konden zien krijg je dan vooral een paar keer borsten in beeld te zien. Tenslotte zijn er nog wat extra commentaren toegevoegd.

Conclusie: Fantasy Island op Blu-Ray

Deze film is qua verhaal echt verre van foutloos. Halaas, want het verhaal is veel interessanter dan in de oude series. Ook de rol van Mr. Roarke wordt echt ontzettend goed neergezet door Michael Peña. We hopen op meer van dit soort remakes, maar wel met betere schrijvers erachter.

Fantasy Island kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Fantasy Island is een stuk spannender geworden
  • Sterke hoofdrolspeler
  • Goed afgewerkt

THE BAD

  • De plot twist van Melanie klopt gewoon niet
  • Een aantal karakters missen verdieping
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram