Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: De Smartwares Home Wizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Prijs
  • Koppelbaar onderling
  • HomeWizard App ziet er gelikt uit

THE BAD

  • Geen

Wil je een rookmelder die niet alleen smart is, betaalbaar is, maar ook nog strak in de lak zit? Lees dan verder.

Ik schreef het al eerder in mijn vorige slimme rookmelder review. Maar ik herhaal deze intro graag nog eens. Rookmelders; je denkt er nooit aan. Tot je of een BHV cursus volgt of wanneer je kind ergens een aansteker heeft gevonden en dit uit nieuwsgierigheid test op zijn kamermeubilair. Dan is het tijd voor twee zaken: stukje opvoeding 101 en een rookmelder. Maar wat is een goede, betrouwbare en betaalbare rookmelder?

Willen we die Smart? Natuurlijk, wij zijn Gadgetgear. Maar willen jullie die ook Smart? Daar duiken we deze reviews op in waar we een aantal slimme rookmelders testen die niet de bekende “handenvol met klauwen” kosten, maar wel goed zijn (Evers, 2010).

Waarom Smart?

Hier kunnen we twee redenen voor geven. De eerst is omdat het gewoon tof is. Een smarthome is tof. Slimme stofzuigers gieren door je huis, je licht flitst automatisch aan en uit wanneer nodig en je wordt met de dag luier. Heerlijk toch.

De tweede reden is iets serieuzer. Als jij buitenshuis bent en er gaat een rookmelder af die niet Smart is. Dan heb je er geen fluit aan. Natuurlijk, je bent niet thuis en dus geen levensgevaar. Maar je huis is wel afgefikt. Dat willen we niet. Stel, een andere rookmelder gaat af. Je zit op je werk keihard uit het raam te staren en je telefoon gaat af. Er staat: Brandalarm: Rookmelder zolderkamer gaat af. Dan stop je het perfectioneren van je staarwerk direct en bel je 112 en ga je als the greased lighting en/of  diezelfde brandweer naar huis. Smart!

Welke Slimme Rookmelder

Daarom willen wij, maar ook jij, een slimme rookmelder. En niet één, maar graag direct een twe, drie of vierpak. Want je wil op tijd zijn bij een brand en niet dat als er een vuur ontstaat in kamer A, hij pas afgaat als hij je melder twee verdiepingen hoger of lager heeft getroffen, want dan is het te laat.

Goed. We weten dat we deze zaken nodig hebben. En veel! Dan is het op zoek naar een goede keuze. De komende reviews behandelen we steeds een merk onder de tag slimme rookmelder. Doe er uw voordeel mee.

Smartwares

Al jarenlang is Smartwares een expert op het gebied van veiligheid, beveiliging en verlichting. hun doel is om producten te creëren die het leven in en rond het huis aangenamer, veiliger en comfortabeler te maken. Met een breed scala aan preventie- en (brand)beveiligingsproducten, huisautomatisering en verlichting biedt Smartwares veel toegankelijke producten die betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen.

De Smartwares Home Wizard Link (Bridge)

Een Link is een bridge, vergelijkbaar met de Hue Bridge of the Bridge van Alecto. Deze is alleen strakker van design en enorm klein. Superhandig! De Link verbindt de rookmelders via je internetnetwerk met de gratis HomeWizard Link app waardoor je notificaties op je smartphone ontvangt. Via de app stel je ook je noodcontacten in en ontvang je informatie indien de batterij van de rookmelders na vijf jaar vervangen moet worden. Handig! Je kunt behalve de rookmelder ook al je andere slimme apparatuur kwijt zoals schakelaars, sensoren, lampen en deurbellen. Nog veel meer hoor!

De Smartwares Home Wizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series

De Smartwares Home Wizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series is een kleine, compacte en toffe rookmelder. Hij is zeer eenvoudig te installeren met behulp van de App en de handleiding die je stapsgewijs in de App doorloopt. Maar daar over straks meer. Wat tof is aan de SH8-90101 is dat hij niet alleen op je mobiel gekoppeld is, maar ook met de units onderling. Gaat er één af, dan gaan ze allemaal. Maar je hebt toch een App die aangeeft waar hij afgaat? Ja, maar als jij ligt te slapen en hij gaat ergens op zolder af of in de keuken? Misschien slaap je er dan doorheen. De rookmelder van Smartwares koppelt met al je andere melders en ze gaan allemaal af! Herrie! Ja, natuurlijk. Maar je bent wel gewaarschuwd.

Monteren is gemakkelijk. Installeren is gemakkelijk. De prijs is zeer aantrekkelijk en het design is robuust, maar klein. Tof ding! Geef je slimme rookmelder een naam, wijs hem een ruimte toe en je kunt online altijd zien hoe het met je melder is gesteld. Ook qua batterij niveau die overigens 5 jaar meegaat. Dat scheelt een hoop met de meeste melders die één jaar meegaan.

Koppelen van de Smartwares Home Wizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series

Bij het openen van de HomeWizzard (Android en IOS) druk je op instellingen icoontje en apparaat toevoegen. Je kiest bij rookmelders het apparaat of je laat de App en je telefoon zelf scannen. Trek het papiertje uit de batterijen als de app dit aangeeft en de pairing begint direct. Even een naam geven en koppelen aan een huis en kamer/zone en ready is case.

Monteren van de Smartwares HomeWizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series

Het design is strak. Klein en stoer. Het bevestigen is kinderspel. Het draai en klik houdertje monteer je met (bijgeleverde) twee schroeven en pluggen. Doe het koppelen eerst en dan het monteren, anders sta je lang op je tenen.

Specificatie van de Smartwares HomeWizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series

 

IP waarde IP20
Aantal kanalen 0
Kleur Wit
Bedieningspaneel Geen
Testknop Ja
Vervangbare batterij Ja
Smarthome functie Ja
Externe sirene-interface Ja
Euroslot Nee
Aantal stekkerverbindingen 0
Eco-mobilier FR NA
Dimbaar Nee
Type melder Rook
Keurmerk KEMA Nee
Bevestigingsmethode Oppervlakte bevestiging
Voeding Batterij
Lengte van de lamp(mm) N/A
Soort aarding Zonder aarde
Inclusief montageset Nee
Werkt met spraakbesturingssyteem NA
Levensduur batterij(yr) 5
Maximale vermogen(W) 0
Voltage(V) 3
Product is of werkt op batterijen Yes
Kleurweergave indx(opgegeven) N/A
Aantal producten in het pakket 1
Radio frequentie 868 MHz
Type lichtbron Niet van toepassing
Maximaal bereik binnen(m) 40
Bereik open veld(m) 40
Alarmvolume(dB) 85
Item is een adapter/heeft een adapter nodig Nee
Besturingssysteem Android iOS
Type stekker NO PLUG
Pushbericht bij gebeurtenis Ja, app
Aantal apparaten dat gekoppeld kan worden 31
Voltage(V) 3
Waar te gebruiken In huis Kantoor Keuken
Lege batterij indicator Ja
Vermogen(W) 0
Levensduur nominaal (h) NA
Lumen flux gemiddelde opbrengst 0
Tweewegcommunicatie Ja
LED indicatie Ja
Garantie(yr) Ja
Frequentie(Hz) 868 MHz
Keurmerk EMC Ja
Nominaal lampvermogen(W) N/A
Draadloos verbindbaar Ja
App beschikbaar Ja
inleerknop Ja
Energielabel NA
Kleurtemperatuuropgegeven (K) 0
Werkt met PRO series
Domotica platform Homewizard
Materiaal Plastic
Detectietype Rook
Wattage(W) NA
Alarmvolume (dB) 85

Conclusie

De Smartwares Home Wizard SH8-90101 Slimme Rookmelder – PRO Series is slimme zet. Hij is voordelig, klein, slim en koppelbaar. De montage en koppeling is erg eenvoudig en prettig met de gratis HomeWizzard App. Op dit moment zijn de Smartwares PRO Series 113,- euro. Je ontvangt hier TWEE slimme rookmelders én de Smart Link (de Bridge) in één pakket. Voor 35.- kun je extra melders kopen. Slag je slag!

 

 

Smartwares SH8-99101 Rookmelder Set – PRO Series – Slimme rookmelderset kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.