Review: Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn op Blu-Ray

Birds of Prey kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wat een &*$#*^%$ titel voor een filmreview, maar voor Margot Robbie in de rol van Harley Quinn hebben we het natuurlijk graag over. Na het hernieuwde debuut van haar karakter in Suicide Squad, mag ze nu echt helemaal los gaan.

Het verhaal van Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn

In de film Suicide Squad leerden we het karakter Hakley Quinn kennen als het hopeloos verliefde hulpje van Mr. J… The Joker. De twee leken hopeloos verliefd, maar bij aanvang van deze film, hebben de twee elkaar duidelijk de rug toegekeerd. Als liefje van Mr. J, was de hele onderwereld bang voor haar. Ze kon doen wat ze wilde. Daar maakte ze dankbaar gebruik van. Het gevolg is dat ze echt nergens vrienden blijkt te hebben. En nu… nu is ze vogelvrij verklaard.

Het verhaal in de film ontvouwt zichzelf enigszins anders dan we gewend zijn van de DC Universe films. Er worden verschillende flashbacks over elkaar heen gelegd. Op een briljante manier, maar wel één die wat lastig na te vertellen is. Het is dus echt even opletten geblazen. Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn is alles behalve de actie / comedy die je misschien naar Suicide Squad zou verwachten.

Natuurlijk bevat ook deze film, een beste lading grappen. Het karakter Harley Quinn blijft het lastig vinden zichzelf en de wereld serieus te nemen. Dat maakt de momenten waarop ze wel over het leven nadenkt, des te interessanter.

Maar waarom heet deze film Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn? Tsjah, er zit inderdaad een groep vrouwen in die zichzelf de Birds of Prey noemen. Maar de spanning en sensatie van die groep, zoals in de strips terug te vinden is, ontbreekt. De hele film draait echt om Quinn. De overige dames hebben relatief weinig te vertellen in het hele verhaal. Ook qua acteerwerk, zijn het Margot Robbie en Ewan McGregor (Roman Sionis) die echt de film interessant houden.

Extra’s

Qua extra’s heeft Warner Bros. weer veel materiaal toegevoegd. Onder anderen over de hyena die Harley als huisdier heeft in de film. Dat is echt wel een leuk verhaal. Zelfs de gag reel is best aardig dit keer. De film is afgemixt met Dolby Audio en Dolby Atmos.

Conclusie Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn

De verwachtingen waren, ook bij ons, hooggespannen. Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn is echt iets totaal anders dan Suicide Squad, al sluit hij er wel naadloos op aan. Hij is leuk, maar niet super. Hij is interessant, maar niet boeiend.

Birds of Prey kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Interessant verhaal
  • Sterk acteerwerk van de twee belangrijkste karakters
  • Veel extra's

THE BAD

  • De rest van de cast is lang niet zo sterk
  • Het verhaal van de Birds of Prey wordt compleet overstemd door het verhaal van Harley Quinn
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram