Logo GadgetGear.nl
Motorola G 5G Plus
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Motorola event: Motorola G 5G Plus

Lenovo hield vanmiddag een livestream event voor de introductie van nieuwe hardware. Het gaat om de eerste Motorola G Series smartphone met een 5G chipset. De Motorola G 5G Plus.

Het is nog maar kort geleden dat we de Motorola Edge hebben getest. Het vlaggenschip van Motorola, maar vooral een heel snelle middenklasser met overdonderende camera ervaring. Nu is het tijd voor Lenovo om de Moto G 5G Plus te lanceren.

Dit is de Motorola G 5G Plus

Met deze nieuwe release, stopt Lenovo met de nummertjes om de generatie in de G series duidelijk te maken. Met het toestel lijkt het merk ook een stapje omhoog te willen doen qua prestaties. Dit toestel moet, voor Lenovo, de categorie definiëren.

Motorola G 5G Plus

Het toestel komt met een 6,7 inch HDR 10 display op 90Hz. Het scherm heeft een 21:9 beeldverhouding, wat overeenkomt met films. De hoeken zijn netjes afgerond en de twee frontcamera’s zitten achter kleine gaatjes in het display. Lenovo laat duidelijk zien dat het hier een entertainment monster presenteert, voor een klein budget.

De vingerafdrukscanner zit in de powerknop op de zijkant. Een dubbeltik erop, opent een snelkoppeling naar populaire apps. Iets dat we kennen van het curved display van de Motorola Edge.

Achterop de Motorola G 5G Plus zit een 48 megapixel quad-camera. Voorop zit een 16 megapixel dual-selfie camera. Je kunt een gewone selfie maken, maar ook een groothoekselfie. Je krijgt dan zo’n 4x meer op beeld.

De quad-camera bestaat uit een macro camera, groothoek, main camera en dieptecamera. Daarnaast zit een dual-LED flitser.

De groothoekcamera heeft een resolutie van 8 megapixel. De dieptesensor zorgt voor onscherpe achtergronden. De macro camera laat je 5x dichterbij komen en dan is er nog de 48 megapixel main camera.

In de Motorola G 5G Plus zit een grotere accu. Lenovo heeft gekozen voor 5.000mAh. Je zou volgens Motorola 2 dagen door moeten kunnen op deze accu. De rekenkracht van het toestel komt van een Qualcomm Snapdragon 5G chipset.

Opnieuw krijg je een relatief kale Android ervaring. Het toestel komt met Android 10. Google Foto’s is daarin de standaard app voor het beheren van foto’s, zodat je deze snel kunt verplaatsen naar de cloud. Over Android ligt My UX, wat de Moto Experiences toevoegt. Denk aan gebaren om bijvoorbeeld de camera te starten, maar ook die dubbele tik op de power knop om het snelmenu te openen.

Het toestel gaat €349 kosten.

Motorola G 5G Plus kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.