Met AppsUp 2020 probeert Huawei opnieuw app ontwikkelaars te verleiden

Wat zijn we nog steeds gek op de nieuwe hardware van Huawei, maar wat moeten we ook veel capriolen uithalen om er werkende apps op te krijgen. Met de AppsUp competitie hoopt Huawei een sloot nieuwe apps naar haar HMS platform te trekken.

Huawei blijft last hebben van het feit dat ze geen Google Mobile Services op haar toestellen mag plaatsen. Toch blijven nieuwe HMS toestellen uitkomen. En laten we wel wezen… in Azië zit een enorme groep consumenten die nog nooit Google Mobile Services hebben ervaren. Voor ontwikkelaars ligt ook daar nog een enorme markt te open die via HMS toegankelijk wordt.

Huawei heeft opnieuw de portemonnee getrokken. Het bedrijf stelt een prijzenpot open van $1 miljoen dollar. Ontwikkelaars die hun skills tonen op Huawei’s Android hardware, kunnen een stevige, financiële impuls van het merk verwachten. Al gaat het daarbij wel in eerste instantie om apps die het leven van de gebruiker op een innovatieve manier, een stuk beter moeten maken.

Naast dat ontwikkelaars tot $20.000 per app kunnen winnen, krijgen de winnende apps ook verhoogde zichtbaarheid in de Huawei AppGallery. Ze krijgen toegang tot developer evenementen, cursussen en andere perks.

Wij hopen dat dit de aanzet zal zijn tot een vergroot aanbod van de belangrijkste apps voor dagelijks gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram