black lenovo smartphone on black surface
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei verslaat Samsung als verkoper van smartphones

Hoewel Huawei in Europa flink last heeft van de ban van Trump (en Samsung daar garen bij spint), is het de Chinese smartphone grootmacht toch gelukt. Huawei is nu de grootste verkoper van smartphones wereldwijd.

Huawei laat Apple en Samsung achter zich

We zouden het gemakkelijk vergeten, maar er zijn heel wat markten in de wereld waar de afwezigheid van Google op de hardware van Huawei echt geen probleem is. Niet alleen in thuismarkt China, maar ook in vele andere markten.

De claim komt van onderzoeksbureau Canalys. Dat heeft becijferd dat Huawei in het tweede kwartaal van dit jaar 55,8 miljoen Android smartphones heeft verkocht. In hetzelfde kwartaal verkocht het Koreaanse Samsung 53,7 miljoen smartphones.

De ban van Trump raakt Huawei hard

Toch heeft Huawei zeker een rem gevoeld door de maatregelen van Trump. Internationaal verkocht Huawei 27% minder smartphones. Maar in China ging het aandeel 8% omhoog en die 8% overtrof de terugloop op internationaal front.

Gevolg van COVID-19

Die toename van 8% zou ook te relateren zijn aan het herstel van China na de enorme golf van COVID-19 besmettingen in het land. Hierdoor is de verwachting van Canalys dat de overwinning op Samsung niet blijvend zal zijn. Het is wel de eerste keer in 9 jaar dat niet Apple of Samsung aan de top staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.