Logo GadgetGear.nl
Apple MacBook Pro 13
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Een laptop is mobiel, maar kent ook zijn beperkingen

Een laptop koop je omdat hij zo lekker mobiel is. Omdat je er werkelijk overal je werk mee kan doen. Of dat nu op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant is. Handig! En alhoewel een laptop inderdaad vrijwel overal te gebruiken is, kent zelfs dit handige apparaat wel zo zijn beperkingen. Gelukkig vallen die met de juiste accessoires gemakkelijk weer op te lossen.

Opladen is een must

Een laptop kun je overal gebruiken, ook als er geen stopcontact in de buurt is, zolang hij maar voldoende opgeladen is. Een laptop accu kan, als je voor een goed exemplaar kiest, een aantal uren prima zijn werk doen, maar heeft uiteindelijk wel zijn eindpunt een keer bereikt.

Kies dus, als je de laptop vaak ‘on the go’ wil gebruiken voor een exemplaar met een accu die langere tijd mee kan gaan. Daarnaast is het altijd verstandig om ook de oplader in je tas te steken als je met je laptop op pad gaat. Deze wordt standaard meegeleverd bij aankoop. Zeker als je je laptop zowel onderweg als op een vaste plek gebruikt, kan het handig zijn een extra exemplaar aan te schaffen. Op die manier hoef je je oplader niet iedere keer van zijn vaste plek te halen en wordt de kans kleiner dat je hem vergeet. Koop wel een oplader of adapter die bij jouw laptop past, bijvoorbeeld de juiste Asus adapter bij een Asus laptop, om problemen en onveilige situaties te voorkomen.

Langere tijd eraan werken kan pijnlijk zijn

Laptops zijn niet ontworpen om er langere tijd aan te werken, althans, niet zonder en lichamelijke problemen van te krijgen. Werk je met je laptop aan een bureau, probeer hem dan altijd zo neer te zetten dat je er op de juiste manier aan kunt zitten. Rechte rug, armen in een hoek van 90 graden en je hoofd recht, met de monitor op ooghoogte.

Dit lukt meestal niet zonder wat accessoires te gebruiken. Je laptop op een standaard plaatsen zorgt ervoor dat het scherm op de juiste hoogte komt. Omdat het toetsenbord en de ingebouwde muis dan niet meer toegankelijk zijn, is het nodig om hier losse exemplaren van te gebruiken. Het maakt de laptop misschien wat minder compact in gebruik, maar zorgt ook voor veel minder kans op lichamelijke klachten. Ben je onderweg en wil je nog snel even wat werk verzetten, of wil je een klant iets laten zien op je laptop? Dan kun je hem natuurlijk wel snel even zonder accessoires gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.