Arjan Olsder
Arjan Olsder

Volgend jaar minder tot geen plastics in Signify verpakkingen

Wanneer je nu nog een Philips Hue lampje koopt, zitten er twee plastic tapes op de verpakking en een plastic lipje. Er zijn andere Philips producten waar nog net iets meer plastic in de verpakking zit. Fabrikant Signify heeft nu aangegeven helemaal van het plasticgebruik in verpakkingen af te willen.

Het bedrijf gaat gefaseerd plastics uit haar verpakkingen weren. De kunststoffen worden vervangen voor papieren alternatieven. Zo verwacht het bedrijf het gebruik van 2.500 ton aan plastics te voorkomen. Dat is de hoeveelheid plastics die Signify momenteel inkoopt om haar producten te verpakken. Daarbij gaat het alleen om de consumentenverpakkingen.

Vanaf 2021 zal Signify het gebruik van plastics afbouwen. Op dit moment leunt Signify ook al voor 80% op gerecycled papier in haar verpakkingen. Het bedrijf neemt dus ook afscheid van blisterverpakkingen en ook dat is iets dat we vanuit GadgetGear kunnen toejuichen. Per jaar pakken we een kleine honderd blisterverpakkingen uit en dat gaat niet altijd zonder snijwonden.

“Plastic afval heeft een zeer negatieve impact op onze planeet en haar biodiversiteit en we hebben besloten om het voortouw te nemen en te kiezen voor plasticvrije alternatieven. Dat is de juiste keuze en beantwoordt aan de toenemende verwachtingen van onze klanten”, zegt Eric Rondolat, CEO van Signify. “Ik kijk uit naar het moment waarop we kunnen aankondigen dat we geen plastic meer gebruiken in onze verpakkingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.