Vivo komt met Android met ingebouwde gimball functie

Als het gaat om beeldstabilisatie, zijn heel veel smartphonebouwers al heel ver. Huawei biedt zelfs als ‘extra’ directe integratie met de gimballs van DJI als de eigen stabilisatie niet genoeg blijkt. Vivo gaat een stap verder en zegt een gimball functie direct in haar smartphone te plaatsen.

Eerder dit jaar sprak Vivo al over de technologie. Er was een demo op basis van de Apex 2020 conceptphone, die alleen voor dat doeleind werd ontwikkeld. In de Vivo X50 Pro+ zou deze technologie nu daadwerkelijk in de winkelschappen komen te liggen.

Veel fabrikanten zetten al beeldstabilisatie in hun smartphonecamera’s. In de meeste gevallen is dit EIS ofwel elektronische beeldstabilisatie. De foto of video wordt op een kleiner deel van de beeldsensor geschoten. Softwarematig worden bewegingen dan gecorrigeerd. Ook zien we steeds vaker OIS, optische beeldstabilisatie. Daarbij maken de lenzen tegenbewegingen om het beeld te stabiliseren. Duurder, maar optisch veel beter. In veel gevallen worden die twee technologieën ook nog eens gecombineerd om het resultaat nog verder te vergroten. De technologie van Vivo zou nu ook nog eens de hele camera bewegen. Hierdoor is nog meer bewegingsreductie mogelijk. Op papier dan. Wij willen het graag in de praktijk zien.

De cameramodule van Vivo zou ook nog een 5x periscooplens krijgen voor een flink zoombereik. Daarnaast zou Vivo ook nog een ultragroothoekcamera plaatsen. Het scherm zou 6,6 inch gaan meten. Daarbij kiest Vivo voor het Pro+ model een 120Hz display, net als Samsung, Oppo, Asus, Sharp en OnePlus werken op hun vlaggenschepen. De goedkopere X50 moet het met een 90Hz display doen.

Vivo gaat de X50 series voorzien van de Qualcomm Snapdragon 865 5G chipset. Of en wanneer we de toestellen hier gaan zien, is nog onbekend. Vivo maakt de laatste maanden wel echt stappen richting Europa, dus wie weet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.