Review: Kingston KC2500 1TB NVMe SSD

Kingston KC2500 1TB NVMe SSD verpakking

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Bloedsnel
  • Met Acronis True Image
  • Zelf-encryptie

THE BAD

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Bij Kingston timmeren ze hard aan de weg om bloedsnelle SSD’s in het schap te leggen. Onlangs ontvingen wij de Kingston KC2500 1TB, misschien wel het paradepaartje onder de SSD’s van het merk met een maximale capaciteit van 2TB.

Unboxing

De Kingston KC2500 1TB wordt geleverd in een redelijk kleine verpakking. Daarin vinden we de SSD zelf en een productcode voor Acronis True Image, software om jouw huidige SSD mee te klonen.

Kingston KC2500 1TB NVMe SSD uitgepakt

Specs

Kingston levert deze drive in vier varianten. De 1TB en 2TB varianten behalen op papier beiden de hoogste snelheden, namelijk 3.500MB per seconde leessnelheid en 2.900MB per seconde schrijfsnelheid. Dit is op basis van een Gen 3.0 x 4 controller.

De slijtage op deze drives zit hem in de schrijfacties, niet de leesacties. Dit is waarom SSD fabrikanten jarenlang gamers hebben geweerd. Games kunnen een enorme slijtageslag leveren op een SSD. Inmiddels zien we dat merken de slijtage goed onder controle hebben. Deze drive wordt gegarandeerd tot 600TB aan geschreven data. Met andere woorden, iedere bit op de chips van de Kingston KC2500 series, kan 600 keer worden overschreven voor problemen ontstaan.

Geheugenchips

De controller op de drive zorgt ervoor dat schrijfacties worden verdeeld over de geheugenchips. In theorie duurt het dus echt heel lang voor je 600TB aan data hebt weggeschreven. Met een gemiddeld stroomverbruik van 0.2 Watt bij gebruik, is dit een ideale drive voor laptops.

Wie bang is om zijn of haar drive te verliezen, geen nood. De SSD bevat zelf-encryptie.  Zo kun je jouw data van een extra beveiligingslaag voorzien.

Installatie van de SSD

Prestaties

Maar we zijn natuurlijk op zoek naar daadwerkelijke prestaties in een live laptop. Daarom hebben we een kloon gedraaid van een Windows installatie. Op die Windows 10 installatie, hebben we CrystalDiskMark 6.0.2 x64 laten draaien. Daarbij merken we dat het draaiende besturingssysteem toch wat resources vraagt van de drive. De topsnelheid om data te lezen ligt op een zeer nette 3.171MB per seconde. Schrijven gaat met 2.754MB per seconde, wat beiden een ontzettend snelle beleving van de laptop oplevert. Ook al zitten beide scores net onder het niveau dat Kingston adverteert.

Crystal Diskmark x64 Kingston KC2500 1TB

Maar belangrijker nog dan die topsnelheid, is de snelheid bij het werken met kleine bestanden. Een office documentje openen, een plaatje opslaan. Juist die kleine bewerkingen zijn veel intensiever voor de drive. Ook daar zien we, en ervaren we, erg prettige scores.

Conclusie: Kingston KC2500 1TB

De Kingston KC2500 1TB is een bloedsnelle NVMe SSD. Dat merken we in alles dat deze drive aan prestaties te bieden heeft. Hij wordt mooi compleet geleverd en we waarderen de mogelijkheid om de data op de drive zelf te kunnen versleutelen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kingston KC2500 1TB NVMe SSD verpakking
Arjan Olsder

Arjan Olsder