Dyson V11 Absolute Extra Pro Gold
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dyson V11 Absolute Extra Pro

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Waanzinnige zuigkracht
 • Nu met twee accu's
 • Erg groot reservoir voor stof
 • Relatief stil
 • Voor iedere zuiguitdaging, een passend mondstuk

THE BAD

Dit jaar nog geen V12 stofzuiger van Dyson. Het merk heeft haar V11 namelijk een belangrijke upgrade gegeven. Eindelijk is de accu weer verwisselbaar en… je kunt gemakkelijk accu’s bijkopen voor de Dyson V11 Absolute Extra Pro.

Unboxing

Dyson V11 Absolute Extra Pro De eerste uitvoering van de V11 met extra accu, is de Dyson V11 Absolute Extra Pro. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een megapakket. Namelijk de stofzuiger en zo ongeveer iedere denkbare accessoire. Dit vinden we allemaal in de doos;

 • Dyson V11 Absolute Extra Pro
 • Documentatie
 • 2 netstroom laders
 • Click-in batterij
 • Dyson V11 Vloerdock standaard
 • Dyson V11 Extra oplaadstation voor aan de wand
 • Blauwe stang
 • Vloerzuigmond met zachte rollers
 • Torque vloerzuigmond
 • Gemotoriseerde miniborstel (ideaal voor in de auto)
 • Combinatie accessoire
 • Zachte afstofborstel (ideaal voor keyboards en schilderijen)
 • Borstel voor hardnekkig vuil
 • Kierenzuiger
 • Accessoireklem voor op de blauwe stang

Ontwerp

De Dyson V11 Absolute Extra Pro is de tweede machine met een inline ontwerp. Het vuilreservoir is gekanteld en loopt gelijk met de buis. Zo gaat minder zuigkracht verloren en kan de machine meer vuil opvangen. Wel moet je de stofzuigmond van de stofzuiger halen, wanneer je deze wilt leeggieten.

Zuigkracht

Waarom klagen sommige gebruikers over de gebruiksduur van de nikkel-kobalt-aluminium accu terwijl ik met gemak in één acculading even drie verdiepingen zuig? Nee, ik ben niet bijzonder klein behuisd. Het heeft te maken met de zuigkracht. Deze Dyson stofzuiger komt met drie standen. Ik zuig vrijwel alleen in de laagste stand, dat is sterk genoeg. Dan haal je met gemak de maximale accuduur van een uur. Zuig je alleen op de maximale stand, dan wordt het op één accu wat krap, maar kun je nu eindelijk die accu nu verwisselen. Handig!

De zuigkracht in deze machine komt van Dyson’s eigen elektromotor (Dyson heeft ook een eigen accufabriek). Deze heelt een snelheid van 125.000 toeren per minuut. Daarnaast is de V11 serie, de eerste serie waarbij Dyson een inline design heeft toegepast. Het vuilreservoir is gekanteld ten opzichte van de eerdere modellen. Daardoor is het ook gemakkelijker voor Dyson om een groter reservoir te plaatsen.

Filtering

Ook qua lichtfiltering heeft Dyson een goed verhaal. Immers, de machines van Dyson zijn snoerloos en zakloos. Dyson gebruikt hier haar Radial Root Cyclone technologie voor. Daarmee wordt de luchtstroom aan het wervelen gebracht. Hierdoor ontstaat een uitwaartse kracht van 79.000G op het vuil in de luchtstroom. Zo wordt groot en klein vuil uit de luchtstroom getrokken. Om de lucht verder schoon te maken, zit er achterop een filter dat deeltjes tot 0,3 micrometer opvangt. Bovendien zorgt dit filter ook deels voor de demping van het geluid van de elektromotor.

Zuigervaring

Ik zuig nu al enkele weken met de Dyson V11 Absolute Extra Pro. Bewust met een hogere zuigkracht omdat ik aan die tweede accu toe wil komen. Het assortiment stofzuigtools dat Dyson meelevert, is waanzinnig. Voor iedere zuigklus heeft Dyson een oplossing bedacht. Zelfs het uitzuigen van het matras (ja, dat is goed voor de gezondheid) is iets waar de machine echt krachtig genoeg voor is. Zelfs als je niet van stofzuigen houdt, ga je echt geen probleem hebben om deze even uit de kast te trekken wanneer er wat vuil op de grond ligt.

Dyson V11 Absolute Extra Pro Accu

Compatibiliteit met de V11

Je zou denken dat je letterlijk alle V11 onderdelen ook op de Dyson V11 Absolute Extra Pro kunt gebruiken. Dat is bijna waar. Alleen de vloerstandaard en de wandlader zijn niet compatible tussen de V11 en de V11 Extra series. De laadaansluiting zit niet op een andere plek. Verder zijn de accessoires 100% uitwisselbaar.

Conlcusie: Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson was er vroeg bij met snoerloze stofzuigers. Die voorsprong weet het merk jaar op jaar vast te houden. Met de Dyson V11 Absolute Extra Pro levert het bovendien het ultieme pakket voor wanneer je iedere zuigklus aan wilt kunnen en extra lang door wilt blijven zuigen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.