Review: Borderlands Legendary Collection (Nintendo Switch)

Borderlands Legendary Collection kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eindelijk knalt Borderlands binnen op de Nintendo Switch. 2K Games pakt daarbij meteen groots uit met de lancering van de Borderlands Legendary Collection.

De geschiedenis van Borderlands

Borderlands lanceerde in 2009 als een first person shooter in een sci-fi wereld. Het was de eerste titel die cellshading graphics op een bijzondere manier wist in te zetten. Zo creëerden de makers een eigen, Mad Max achtige open wereld om in te spelen. De titel verscheen meteen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Een jaar later volgde zelfs een release op mac OS X.

In 2012, werd Borderlands 2 uitgebracht. Voor 2K Games werd dit in één klap, één van de best verkopende titels met 8.5 miljoen exemplaren verkocht in 2014. Okay, dat is alweer even geleden. Toch laat het zien hoe enorm goed de titel was in die tijd.

In 2014 volgde Borderlands: The Pre-Sequel. Deze titel kwam qua verhaallijn tussen Borderlands en Borderlands 2. In 2019 volgde Borderlands 3. Nu, in 2020, hebben we de Borderlands Legendary Collection in handen, met daarop alles behalve Borderlands 3. Nouja, alles… er zijn enkele DLC die ontbreken, maar ook daar is het zo dat 2K vrijwel alle toffe DLC in deze bundel heeft gestopt. Het enige dat mist is de Commander Lilith & the Fight for Sanctuary DLC voor Borderlands 2. Die DLC maakt het bruggetje naar Borderlands 3, dat nog niet voor de Nintendo Switch is verschenen.

Het verhaal

Alle avonturen in Borderlands spelen zich af op Pandora. Niet de planeet van de film Avatar, maar een maan ergens ver, ver weg. De Na’vi zal je dan ook niet zien opduiken in deze game, maar wel genoeg andere interessante karakters en hun, soms rare, missies en wapens. Alles wat je aan missies voor je kiezen krijgt, is doordruipt van de humor, waarbij Amerikaanse stereotypen als de rednecks veelvuldig op de hak worden genomen.

Samen is Borderlands nog leuker

Je kunt Borderlands prima solo spelen, maar een deel van de kracht zit toch ook in multiplayer. Lekker split screen gamen of online met maximaal drie andere karakters. Die karakters kunnen allemaal een handige skill kiezen. Bijvoorbeeld om sneller tussen tegenstanders te schakelen of om even onzichtbaar te kunnen worden. Hoe meer spelers er in het spel zijn, hoe uitdagender de tegenstanders worden.

Loot!

Naast de vele missies die je in Borderlands krijgt, is er ook veel aandacht voor loot. De buit die je tijdens missies kunt vinden is nog veel gevarieerder dan het volkje dat op de maan rondloopt. Je kunt duizenden wapens vinden die allemaal net weer even anders werken en reageren. Om zo tot jouw ultieme wapen te komen. En dan zijn er nog vele plekken waar je cash en andere nuttige objecten zal tegenkomen. Handig!

Het GadgetGear speeladvies

Ga je de games in chronologische volgorde van release spelen, dan speel je natuurlijk Borderlands, Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel op die volgorde uit. Wil je het verheel op chronologische volgorde spelen, dan speel je Borderlands: The Pre-Sequel na Borderlands. Qua gameplay is de stap terug naar Borderlands 2 niet zo gek groot. Sterker nog, de gameplay is nauwelijks aangepast tussen de drie games. Ons speeladvies is om de drie titels dan ook op chronologische volgorde te spelen.

Conclusie Borderlands Legendary Collection

Heb je ooit in je leven een Borderlands game gespeeld of gezien, dan weet je eigenlijk al of dit wel of niet iets is dat je tof gaat vinden. Stiekem doet mijn mening er dan helemaal niet toe. Want heb je ooit genoten van een Borderlands titel en heb je een Switch, dan weet je dat deze collectie van 2K Games je heel erg gelukkig gaat maken.

Borderlands Legendary Collection kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Bijna alle Borderlands games en DLC
  • Speelt extreem soepel op de Switch
  • Ruim 200 uur aan missies

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events