Review: Bloodshot (4K Blu-Ray)

Bloodshot kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

“Superhero’s are getting an upgrade” met deze tagline, zet Sony Pictures de film Bloodshot in de markt. En wij snappen het wel. Geen rare spinnenbeet. Geen rare straling. Gewoon een mens, verbeterd door de wetenschap en een belangrijke vraag… hoe zet je zo’n wapen in? Ja, dit is een dikke actiefilm mét verhaal.

Het verhaal van Bloodshot

We ontmoeten Ray, ergens in Arabië. Daar moet hij als Amerikaanse soldaat een gijzelingssituatie oplossen. Zoals je mag verwachten van de macho spierbonk, wacht hij niet op collega’s, maar lost hij de situatie zelf op, met een soepel uitgevoerde choreografie. Daarbij zie je zelfs hoe hij zijn omgeving observeert en kennelijk, perfecte split-second beslissingen neemt.

Teruggekomen van zijn missie, ligt hij met zijn prachtige vriendin in bed. Zij uit haar zorgen over zijn leven en hij wuift ze allemaal weg. Precies wat we verwachten. Tot hij de volgende ochtend wakker wordt. Drie aanvallers weten hem te overmeesteren. Hij komt in een slachthuis terecht, waar een psychopaat een einde maakt aan het leven van hem en zijn vrienden.

Het Amerikaanse leger geeft hierna zijn lichaam weg aan een bedrijf. Dit bedrijf weet het lichaam van Ray te herstellen en eigenlijk op alle fronten te verbeteren. Het enige waar hij op moet letten, is dat de technologie in zijn lichaam niet oververhit raakt.

Eigenlijk kun je Bloodshot prima in drie delen knippen. De film begint met een stevig stuk actie waarin onze superheld, Vin Diesel als Ray Garrison, wordt gevormd door een tragische executie van hem en zijn vrienden.

In het tweede deel, zien we hoe moderne techniek niet alleen deze superheld tot stand laat komen, maar stelt de film ook een belangrijke vraag. Wat als we de gedachten van zo’n superheld kunnen sturen? Wat als die macht bij een corporatie ligt en niet bij het leger? Wat kunnen de gevolgen zijn?

In het derde deel verandert Bloodshot echt weer in een actiefilm zoals we bij een acteur als Vin Diesel verwachten.

Afwerking

Wij ontvingen van Sony Pictures de film op 4K / UHD. Hoewel 4K niet bij iedere actiefilm echt een grote toevoeging is, is dit bij Bloodshot anders. Er zit enorm veel computeranimatie met erg fijne details in. Hierdoor geniet je echt van de extra scherpte. Ook wordt er echt veel met hoge contrasten gewerkt. Met andere woorden, de film is bloedmooi geworden. Ook de surround soundtrack, is echt in perfectie afgemixt. Je zit non-stop, midden in de actie.

Extra’s

Qua extra’s heeft Sony geen heel bijzondere zaken op de Blu-Ray geplaatst. Maar… het zijn er wel heel veel. Denk aan het alternatieve einde, extra scenes en discussies over het verhaal. Met name dat laatste is best interessant.

Bloodshot 4K Blu-Ray

Conclusie: Bloodshot op 4K Blu-Ray

Vin Diesel is een gezicht dat we moeiteloos identificeren met zijn rol in de Fast & Furious films. Hierdoor lijken de karakters die hij in actiefilms speelt, al snel op elkaar. Ook in Bloodshot zijn er momenten dat we eigenlijk Don zien in plaats van Ray. Maar dat is dan ook het enige commentaar dat ik echt op deze film durf te geven. Het verhaal is gewoon steengoed uitgewerkt en de combinatie van actie en ethische vraagstukken pakt ook lekker uit.

Bloodshot kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel sterke actie
  • Prima verhaal
  • Indrukwekkend mooi afgewerkt op 4K
  • Veen extra's

THE BAD

  • Vin Diesel's Ray heeft soms teveel trekjes van Vin Diesel's Dominic Toretto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events