Review: Bad Boys for Life (4K Blu-Ray)

Bad Boys for Life kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

In Bad Boys for Life keren Will Smith en Martin Lawrence na 13 jaar weer terug op het scherm. Dat e acteurs wat ouder zijn geworden, speelt het verhaal heerlijk op in.

De geschiedenis van Bad Boys

De eerste Bad Boys met Will Smith en Martin Lauwrence verscheen in 1995. Een snelle wagen, grappige agenten en een drugscartel met banden binnen de politie. Het was een enorm succes. Pas in 2003 verscheen het vervolg, Bad Boys II waarin de twee acteurs nog steeds fris en fruitig waren. In deel twee zaten de agenten achter een Colombiaans drugskartel aan. Bad Boys for Life is eigenlijk het vervolg op dit tweede deel. Nu de acteurs al wat ouder zijn geworden, wordt die 13 jaar tussen de twee films ook in het verhaal rechtgetrokken.

Bad Boys for Life

In Bad Boys for Life zien we de twee agenten als ware senioren in het corps van Miami. Marcus is duidelijk wat kilotjes aangekomen en Mike moet z’n sikje al verven om zo zijn grijze baardharen te verhullen. We ontmoeten ze middenin wat een achtervolging lijkt, maar meer een politie-escorte blijkt. In een mooie Porsche zijn ze op weg naar het ziekenhuis voor een geboorte van het eerste kleinkind van Marcus. Wat de twee nog niet verleerd zijn is het eindeloze gekibbel over zaken die er eigenlijk niet zo toe doen. Daar zit dan ook een belangrijk deel van de humor in de film.

Toch lijkt het geheel al snel op een breuk tussen de twee uit te lopen, wanneer Marcus besluit met pensioen te gaan. Hij wil serieus tijd in zijn kleinzoon steken. Mike is het daar niet helemaal mee eens.

Jagen de twee normaal op een drugskartel, zijn de rollen in Bad Boys for life omgekeerd. Er duikt een nieuwe speler op in de onderwereld. Die jaagt op heel specifieke personen binnen de gerechtelijke macht. Aan de ene kant is het een gewetenloze killer, aan de andere kant sterven alleen die personen die hij echt op de korrel neemt. Ook op Mike beraamt hij een aanslag. Een aanslag die Mike ternauwernood overleeft.

Het duurt dan ook niet lang voor de twee weer vol in de strijd gaan. Daarbij speelt de familie van Mike ongewild en onverwacht een wel heel belangrijke rol in deze film.

De regie van deze derde film ligt niet langer bij Michael Bay. Hierdoor is de film duidelijk wat volwassener geworden, wat beter past bij het verhaal en de acteurs anno nu. Zo zitten er veel minder seksueel getinte grappen in dan we van de twee gewend zijn.

Voor de gadget lovers, zowel de bad boys als de echte criminelen gebruiken een enorme batterij aan Sony Xperia smartphones.

Extra’s

In deze 4K Steelbook, ontvangen we van Sony zowel een Blu-Ray als een 4K Blu-Ray. De 4K versie wordt keurig met HDR en een DTS-X soundtrack geleverd. Daarnaast is de film Imax Enhanced.

In de extra’s, neemt Sony Pictures je mee in de verhaallijn die zich afspeelt over de drie films. Bovendien wordt je al voorbereid op de vierde film, waar je dit keer geen 13 jaar op hoeft te wachten. Daarnaast zijn er de gebruikelijke extra’s.

Conclusie: Bad Boys for Life op Blu-Ray 4K

Bad Boys for Life is wat minder actie/comedy dan we van de eerste twee films gewend zijn. Hierdoor is het vervolg wat volwassener en zwaarder. Hoewel je nog regelmatig een goed geplaatste grap voor je kiezen krijgt, zit je hierdoor veel dieper in het verhaal dan voorheen. Bovendien stuurt de film je echt al naar deel 4, waar we nu al niet op kunnen wachten.

Bad Boys for Life kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel meer diepgang in het verhaal
  • Indrukwekkende actie
  • Goed geplaatste grappen
  • Fantastisch beeld en geluid
  • Veel extra's

THE BAD

  • Het is wel echt een andere Bad Boys dan we van deel 1 en 2 gewend zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events