Review: 51 Worldwide Games (Nintendo Switch)

51 Worldwide Games kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ben je een bordspellenfreak, maar heb je geen zin in een enorme stapel dozen in de woonkamer? Wil je klassieke spellen meenemen naar de camping, maar geen al te volle auto? 51 Worldwide Games brengt klassieke bord- en kaartspellen van over de hele wereld naar de Nintendo Switch.

Natuurlijk staat Nintendo bekend om de Mario en Zelda reeksen, maar Nintendo staat ook bekend als dat creatieve bedrijf uit Japan dat het graag net even anders doet. Zo ook bij deze titel. Gewoon 51 bekende gezelschapsspellen verzamelen. Natuurlijk gaat het daarbij om spellen die van oudsher worden gespeeld. Dus een spelletje Monopoly zit er niet in, maar van airhockey tot schaken en domino, de mogelijkheden zijn enorm.

Leuk gepresenteerd

Het eerste dat opvalt, is hoe Nintendo de verschillende spellen presenteert. Je reist met jouw karakter namelijk over een enorme globe. Zo leert Nintendo je subtiel waar de bekende spellen hun oorsprong vinden. Met 51 verschillende plekken, is er op de verschillende locaties voldoende content te vinden.

Nederlandse uitleg

Vroeger had ik een 100-in-1 spellendoos in de huiskamer liggen. Daarin alles dat je nodig had om 100 verschillende spellen van over de hele wereld te spelen. Met amper uitleg over die spellen. Uiteindelijk doe je daar dan geen bal mee. Oké, in mijn jeugd was het internet er nog niet.

Nintendo pakt het gelukkig heel anders aan. Iedere game is voorzien van een leuke dialoog met uitleg. Zo leert Nintendo jou snel een spel spelen. En omdat het gezelschapsspellen zijn, kun je prima met meerdere mensen spelen. Sterker nog, je mag met één exemplaar ook meerdere Nintendo Switch systemen met elkaar koppelen. Hoe handig is dat!

Niet alleen kaart & bordspellen

Het lijkt een beetje een ondergeschoven kindje, maar de collectie bevat ook een aantal spellen voor iedereen op zoek naar net wat meer actie. Ik noemde al eerder dat je ook een potje airhockey kunt spelen. Ook zit er een toy voetbal game in die erg leuk is of een heuse slotcar racing track. Probeer vooral niet uit de bocht te vliegen. Echt supertof is de darts game.

Meerdere spelers

Ik noemde het al even, je kunt 51 Worldwide Games spelen met meerdere Nintendo Switch consoles zonder dat iedereen een exemplaar van de game hoeft te hebben. Maar op het scherm van de Switch zelf kun je ook al met meerdere spelers terecht. Dat er dan niet zo heel veel spellen zijn voor meer dan twee spelers tegelijk is niet heel erg. Het scherm van de switch zelf blijft immers erg klein.

Gamen in Mozaïekstijl

Nog iets tofs, met meerdere Switch consolees kun je spelen in mozaïek stijl. Helaas konden we dit niet testen, maar meerdere Nintendo Switch consoles kunnen smane één groot display vormen met de game erop. Daarbij wordt rekening gehouden met maximaal 4 Nintendo Switch consoles. Typisch Nintendo om zoiets geks te verzinnen. Deze zomer op de camping voorspel ik dat er heel wat Switch consoles naast elkaar komen te liggen.

Conclusie 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

Natuurlijk ga je niet alle spellen leuk vinden in de 51 Worldwide Games. Dat zou ook echt een beetje raar zijn. Laat er een stuk ov 10 zijn waar je lekker op los gaat, dan is de €39,99 die je voor het spel neerlegt, erg goedkoop.

51 Worldwide Games kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 51 spellen
  • Niet alleen bord- en kaartspellen
  • Erg veel mogelijkheden om samen te spelen

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events