MacBook geheugen stijgt in prijs naar €250 voor 8GB

Wie begin vorige maand een MacBook Pro pf MacBook Air kocht met extra geheugen, heeft geluk. Apple heeft een prijscorrectie doorgevoerd in onze markt waardoor de prijs van 8GB extra geheugen van €125 omhoog is gegaan naar €250.

Prijscorrecties

Volgens MacRumors, die het prijsverschil in kaart bracht, zou het om een prijscorrectie gaan. Deze gebeuren wel vaker, bijvoorbeeld op basis van wisselkoersen of inkoopprijzen. Apple hardware is in de EU doorgaans duurder dan in de Verenigde Staten, wanneer je rekening houdt met de wisselkoersen.

Duurder werkgeheugen

De laatste jaren soldeert Apple het geheugen en de SSD’s op de moederborden. Hierdoor kun je deze later niet meer upgraden. Iets dat vroeger heel gewoon was. Je moet bij aankoop dus al goed voor ogen hebben welke configuratie je nodig hebt bij het gebruik van de hardware.

Wat opvalt is dat Apple de prijzen voor geheugen gelijktrekt over de MacBook Pro en de MacBook Air lijnen. Zo koop je voor €250 8GB LPDDR3 geheugen voor de MacBook Pro terwijl je voor hetzelfde geld 8GB LPDDR4 geheugen koopt voor de MacBook Air. LPDDR4 is ruim een derde sneller dan LPDDR3 en ook prijziger in de aankoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.