Gerucht: Apple verder zonder Intel

Apple MacBook Pro 13 Inch

Opnieuw een tegenslag voor Intel. De blauwe chipsetmaker verliest mogelijk opnieuw een belangrijke klant. Ditmaal zou Apple de relatie met Intel aan de wilgen willen hangen.

De geschiedenis van Apple chipsets

Apple heeft een lange geschiedenis als het gaat om de chipsets die in haar computers terug te vinden zijn. Zo begon Apple ooit met de chipsets van Motorola, maar ging al snel zelf chipsets ontwikkelen. Dit deed Apple samen met IBM en Motorola. De twee introduceerden in 1991 de PowerPC. In 2005 konden die chipsets de vernieuwingen bij Intel niet bijbenen. PC’s werden al snel heel veel sneller dan de computers van Apple. Daarop werd besloten de overstap naar Intel te maken.

Gebrek aan innovatiekracht

In 2021 lijkt Apple klaar voor de volgende stap. Met de komst van de iPhone en iPad, produceerde Apple al haar eigen mobiele chipsets. Nu gaat dit ook voor de computers gebeuren. Volgens ingewijden, wordt deze stap gezet door een gebrek aan innovatiekracht bij Intel. Apple ziet daar te weinig progressie. Iets waar concurrent AMD ook garen bij spint.

Overigens gaan deze geruchten al ruim een jaar. We verwachten dat dit dan ook echt het moment is, waarop Apple het afscheid officieel gaat maken.

WWDC

Apple zou de overgang aankondigen tijdens WWDC, het developer evenement van Apple. Ontwikkelaars zouden dan een jaar de tijd hebben om hun software op de nieuwe chipset aan te passen. Voor macOS gebruikers gaat de overstap ook een moment van afscheid betekenen. Wanneer ontwikkelaars hun apps niet aanpassen, zullen deze op nieuwe hardware mogelijk niet meer goed draaien.

Apps

Toch gloort er ook hoop aan de horizon. Apple is al lang bezig om een brug te slaan tussen iOS apps en macOS apps. Met de nieuwe chipset kan Apple ontwikkelaars voor beide platformen mogelijk dichter bij elkaar brengen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.