Dit verwachten we van Apple WWDC 2020

iOS 14 (of iPhone OS 14) een nieuwe iMac en nog veel meer. Dit is wat we vandaag verwachten te horen van Apple. Oja, en geen publiek. In verband met Corona is WWDC 2020 een online event geworden.

iPhoneOS 14 of toch iOS 14?

We verwachten dat Apple de 14de editie van haar mobiele besturingssysteem zal presenteren. De kans is groot dat het gewoon iOS 14 zal heten, maar er zijn ook geruchten dat Apple het systeem zal hernoemen naar iPhoneOS 14. Eerder hernoemde Apple iOS 13 voor tablets al naar iPadOS 13. En ja, we verwachten natuurlijk ook iPad OS 14.

Net als Google, gaat Apple waarschijnlijk meer vrijheid geven aan de gebruiker. Zo zou je zelf je browser, e-mail client en andere apps als standaard in kunnen stellen. Ook gaan we naar verwachting een compleet nieuw beginscherm zien.

Nieuw in iOS 14 is ook de mogelijkheid om jouw smartphone als autosleutel te configureren. De vraag is of je daar nieuwe hardware voor nodig hebt, of dat Apple dit met de huidige hardware kan afhandelen. Hoe handig is het om meerdere autosleutels op je smartphone te kunnen installeren!

WWDC 2020

Een nieuwe iMac

Apple zal zeer waarschijnlijk ook een nieuwe iMac presenteren. De nieuwe iMac zou met dunnere schermranden komen. Dezelfde stap maakte Apple al eerder met de iPad. macOS zou ook een grote update krijgen.

Apple TV kindvriendelijker

Voor Apple TV, komt het bedrijf ook met een handige update. Zo zou er een kinderslot op komen. Zo kunnen volwassenen selecteren wat kinderen wel of niet kunnen bekijken.

AirTags, Apple’s item trackers

Item trackers zijn gadgets waarmee je snel jouw spullen terug kunt vinden. Apple zou nu deze productgroep willen veroveren met haar AirTags. Hoewel Tile momenteel deze productgroep domineert qua innovatie, is er nog ruimte genoeg voor een beter product.

Overal een HomePod?

De verkoopaantallen van de Apple HomePod zijn al eens eerder in de media ter discussie gesteld. Het is heerlijk dat je Siri nu ook buiten je computer of telefoon om kunt gebruiken, maar in iedere ruimte een HomePod zetten is verre van goedkoop.

Apple zou volgens geruchten nieuwe, kleinere modellen gaan presenteren. Zo zou Apple hopen de concurrentie met Google Assistent en Amazon Alexa beter aan te kunnen. Overigens is de Apple HomePod officieel nooit naar Nederland gebracht.

Apple AirPods X

De Apple AirPods X zouden dé sportuitvoering zijn van de populaire AirPods van Apple. Deze oordopjes zouden een betere grip hebben, waardoor je ze tijdens het sporten niet zo snel zou verliezen. Dit wekt de suggestie dat we het mogelijk over in-ear modellen hebben.

Overschaduwd door rechtszaken

WWDC wordt dit jaar niet alleen overschaduwd door Corona maatregelen. Er hangen ook twee justitiële onderzoeken boven het hoofd van Apple. De EU is met twee onderzoeken gestart om mogelijke oneerlijke concurrentie in de App Store in beeld te krijgen. Deze onderzoeken worden geleid door de Europese Commissie. De kans is klein dat Apple hier aandacht aan zal schenken tijdens dit techfeestje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram