De Sonos S2 app is er

Sonos S2 App

Sonos is deze week gestart met de uitrol van de Sonos S2 app. Daarmee wordt het hele netwerk van Sonos speakers naar een hoger niveau getild. Of niet natuurlijk, als je overschakelt op Sonos S1.

Waarom niet!?

Laten we meteen met de grootste overweging starten. Sonos S2 lift echt het Sonos netwerk in jouw woning. Letterlijk. Niet alleen naar sneller WiFi, maar ook naar de ondersteuning van betere streams en hi-res bestandsformaten. Dit waren nu net de enige punten waar Sonos niet vooruitliep op de markt.

Maar…. De oudste speakers van Sonos zijn niet compatible met de nieuwe hi-res bestanden en kunnen alleen op 2.4GHz WiFi communiceren. Daarom moet Sonos deze oude apparaten uit het netwerk halen.

Sonos S1 app

Heb je een Sonos netwerk met oude speakers en wil je die nog niet inruilen omdat ze prima zijn (snappen we), dan kun je gewoon de bestaande Sonos app blijven gebruiken. Die hebben ze Sonos S1 genoemd. De zaken blijven dan zoals ze waren. Sonos belooft nog een tijdje beveiligingsupdates uit te brengen, dus je bent nog een tijdje veilig.

Sonos S2 app

Kies je toch voor de Sonos S2 app, dan staat er meteen een grote softwareupdate voor jouw netwerk klaar. Daarmee unlockt Sonos de nieuwe mogelijkheden van jouw speakers. Ja, zelfs de Sonos speakers van Ikea klinken na onze test een heel stuk fijner.

Sonos S2 AppToch raak je ook iets kwijt. Namelijk, jouw Sonos favorieten. Die overleven simpelweg de overgang niet. In mijn geval zijn dat veel radiostations waar ik graag naar luister. TuneIn is gebleven, dus een kwestie van alles opnieuw opzoeken. Tip van de redactie, maak even een notitie als daar leuke, maar obscure namen tussen zitten.

Naast TuneIn, wordt je meteen begroet door Sonos Radio. Die dienst is in samenwerking met TuneIn, dus daar zijn ook alle radiostations terug te vinden, inclusief vele radiostations van Sonos zelf. Sonos is nu dus ook echt een content provider geworden voor haar systemen.

Ik kan de Sonos S2 app niet vinden

Dat is niet heel raar. In de marketing en persberichten wordt het de Sonos S2 app genoemd, maar je moet even zoeken naar de Sonos app op jouw Android, iOS, PC of mac. Dat is verwarrend omdat dit tot voorkort de naam van de Sonos S1 app was. Maar door het gele icoontje valt hij nu sneller op.

Sonos kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sonos kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl