De handigste gadgets voor op de werkvloer

Lenovo G34w Gaming Monitor

Wanneer je fulltime werkt, spendeer je een groot deel van je dag op je werk. Zo’n 40 uur per week ben je op kantoor te vinden. Veel mensen zien hun collega’s meer dan hun ouders of hun vrienden. Het is om die reden belangrijk dat je een leuke baan en leuke collega’s hebt, maar ook dat je comfortabel kunt werken. Met onderstaande vijf tips komen jij en je collega’s alle uren op kantoor wat makkelijker door!

 

Schermen op ooghoogte

 

Omdat je een groot deel van de dag zit, is het belangrijk om in een ergonomische houding te zitten. Wanneer je continu in een verkrampte houding zit, zul je last krijgen van je nek, schouders en rug. Het is daarom belangrijk om jezelf aan te leren een ergonomische werkhouding aan te nemen. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat je scherm op ooghoogte hangt. Lukt dit niet met jouw huidige monitorstandaard? Dan kan een monitorbeugel uitkomst bieden. Met een monitorbeugel kun je het scherm precies zo ophangen dat het op ooghoogte hangt én met meerdere schermen tegelijk werken. Daarnaast blijft je bureau een stuk meer opgeruimd. Met de monitorarm of beugel kunnen ook snoeren weggewerkt worden, waardoor je niet verstrikt in de snoeren hoeft te werken.

 

Noise canceling koptelefoon

 

In veel kantoren is de werkruimte open, dit zijn de zogenaamde ‘kantoortuinen’. Niet iedereen heeft een eigen kantoortje en flexplekken worden steeds populairder. Hierdoor kan het voorkomen dat je in een luidruchtige omgeving moet werken. Op zo’n moment in een noise canceling headset de ideale oplossing! Je zet een lekker muziekje aan en de koptelefoon filtert alle omgevingsgeluiden weg. Hiermee kan je volledig gefocust aan de slag!

 

Een goede bureaustoel

 

We gaven je eerder al de tip om ervoor te zorgen dat je scherm op ooghoogte hangt, zodat je makkelijker een ergonomische werkhouding kunt aannemen. Een ander belangrijk onderdeel van een goede werkhouding is je bureaustoel. Zorg ervoor dat je een prettige bureaustoel hebt, die goed is afgesteld. Zo is het belangrijk dat je benen en je armen in een hoek van negentig graden zijn wanneer je zit. Vraag gerust hulp bij het afstellen van je bureaustoel; je zult er heel lang profijt van hebben.

 

Interactieve touchscreens

 

Misschien ben je er al mee bekend, maar interactieve touchscreens zijn een uitkomst voor veel kantoren. De interactieve touchscreens staan ook wel bekend als digiborden en je kent ze misschien uit het onderwijs. Je kunt de digiborden zien als grote touchscreens of projectieschermen, die in verbinding staan met een laptop. Wanneer je tijdens een presentatie op het bord schrijft, wordt dit opgeslagen en bewaard, zodat je het later opnieuw kunt inzien en gebruiken. Een groot voordeel dus ten opzichte van de ouderwetse whiteboards!

 

Powerbank

 

Wanneer je veel reist voor werk en dus veel onderweg bent, is een powerbank onmisbaar. Hoewel het op steeds meer plekken mogelijk wordt gemaakt om je apparatuur op te laden, is het altijd goed om iets achter de hand te houden. Zorg dat je altijd voorbereid bent met een powerbank in je tas. Deze uiteraard wel thuis van te voren even opladen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.