Review: Underwater (Blu-Ray)

Underwater kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Vandaag een film die misschien wel moeiteloos in het Monsterverse (Godzilla, Kong) zou passen. Al geef ik toe dat het monsterverhaal in Underwater minder spektakel biedt, maar vooral heel veel spanning.

Ze heeft het kapsel van Sigourney Weaver in de Alien series, maar deze dame zit niet diep in de ruimte. Actrice Kirsten Stewart bevindt zich mijlenver onder het aardoppervlak. Ze werkt in een diepzee laboratorium. En wie niet van diepgaande karakterontwikkeling houdt, heeft geluk. Dit is zo ver als het verhaal gaat. Tijdens het tandenpoetsen ontdekt ze namelijk een lekkage. En op de diepte waarop zij werkt, is dat het begin van een implosie door de enorme waterdruk. Tijd om een sprintje te trekken en afscheid te nemen van de eerste collega’s.

Jawel, in Underwater zien we een race tegen de klok. Nouja, tegen een enorm monster dat maar één doel heeft, de mensheid terug naar boven te sturen. Alleen iets te enthousiast. Hij stuurt de bewoners van de diepzee bij voorkeur direct naar de hemel.

En het is niet eens één monster. De crew achter de film is op creatief niveau helemaal losgegaan om er iets spannends van te maken. Met een blik door onderwatercamera’s krijg ik soms zelfs flashbacks naar films als The Blair Witch Project.

Wat ook erg sterk is, is hoe het implosiegevaar van de diepte in beeld wordt gebracht. Soms met gruwelijke, zwevende lichaamsdelen tot gevolg.

Extra’s

De Blu-Ray van Underwater wordt onder anderen met een DTS audiotrack afgeleverd. Daarnaast vinden we de nodige extra’s op deze schijf. De meest bijzondere, is die over het konijn. In de film kom je regelmatig een konijn als knuffeltje tegen, maar het blijkt dat ze de scenes ook allemaal met een echt konijn hebben opgenomen. Dat ze die niet in de film hebben gelaten snappen we wel. Die schattigheid zou enorm afleiden.

Conclusie: Underwater op Blu-Ray

Underwater is een zeer sterke monsterfilm. Hoewel de scares niet allemaal even sterk uit de verf komen, is het verhaal verfrissend anders. Zou ik meer diepgang in het verhaal willen? Misschien, maar dat is dan ook het enige dat echt mist.

Underwater kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Sterke climax
  • Spannend

THE BAD

  • Verhaal is te oppervlakkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.