Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de SteelSeries Apex 5 gaming keyboard met 4.5 sterren.

The Good
 • Erg fijn om lang op te werken
 • Lekker responsive tijdens het gamen
 • Mooie verlichting
 • Hoogwaardige knoppen

SteelSeries Apex 5 gaming keyboard kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Pure luxe voor de gamer, dat lijkt de missie achter het design van de SteelSeries Apex 5. Een mechanisch toetsenbord met verlichting en macro keys. De show wordt echter gestolen door het OLED display.

Unboxing

In de doos van SteelSeries vinden we alles dat we nodig hebben:

 • Apex 5 Toetsenbord
 • Handleiding
 • Kabelbinder

Design

We zien dat Steelseries een gebogen aluminium plaat gebruikt voor de basis. Daaronder is alles plastic. Het toetsenbord voelt hierdoor zeer rigide aan. SteelSeries levert een polssteun mee, wat wel handig is. Het toetsenbord legt de toetsen nogal hoog. Hierdoor hoef je jouw pols niet al te extreem te buigen tijdens gebruik. Wel is de polssteun erg hard. Hierdoor voelt het net zo comfortabel als wanneer jouw polsen de hele dag op jouw bureau liggen. De polssteun wordt magnetisch op haar plaats gehouden.

SteelSeries Apex 5 met SteelSeries Rival 3

Compatibility

Het toetsenbord is niet alleen gemaakt voor gebruik in combinatie met PC. Het toetsenbord kan op de volgende hardware worden aangesloten:

 • PC
 • Mac
 • Xbox One
 • PS4

Doubleshot ABS keycaps

SteelSeries kiest voor Doubleshot ABS keycaps. Dit zijn stevigere toetsen die veel minder snel beginnen te glanzen. Ook laten ze minder snel licht door op de randjes wanneer die slijten door veelvuldig gebruik. De knoppen voelen ook zeer stabiel aan.

Hybride switches

SteelSeries maakt gebruik van hybride switches. Die klinken en voelen als Cherry MX Blue switches. De pre-travel is wel iets korter dan wat we van Cherry kennen. De knoppen zijn zeer stabiel en de onderlinge afstand is naar mijn idee precies goed. Dit maakt het toetsenbord ook heerlijk om langdurig op te werken. Toetsaanslagen zijn zeer duidelijk hoorbaar.

RGB Verlichting

De toetsen van de SteelSeries Apex 5 zijn allemaal van eigen LED’s voorzien. Hierdoor krijg je alle vrijheid in jouw lichtplan. Dit stel je in via de SteelSeries Engine software.

Macro’s

Met SteelSeries Engine kun je ook macro’s programmeren. De knoppen boven de pijltjestoetsen zijn daar speciaal voor bedoeld. Het toetsenbord beschikt ook over een eigen macro toets en de windows knop is uit te schakelen voor tijdens het gamen.

OLED Display

Het toetsenbord is van een OLED display voorzien. Er zijn games die hier gebruik van maken om extra informatie te tonen. Maar eerlijk gezegd heb ik doorgaans echt geen tijd om erop te kijken. Wat wel tof is, is dat je jouw eigen graphics en animaties er op kwijt kunt. De verlichting is wit en dat is zeer stijlvol.

Naast het display zit nog een speciale knop waarmee je media kunt aansturen, maar ook het display kunt aanpassen zonder SteelSeries Engine te gebruiken. Dit doe je door de knop langer ingedrukt te houden.

SteelSeries Apex 5 OLED Display

Conclusie SteelSeries Apex 5

Door de meegeleverde polssteun, is het niet alleen fijn gamen, maar kun je prima hele dagen werken met het toetsenbord. Wel moet je rekening houden dat de toetsen nogal wat geluid produceren. Die iedereen om je heen zal dit waarderen. Macro keys en verlichting zijn gemakkelijk in te stellen en we zien regelmatig software updates binnenkomen.

SteelSeries Apex 5 gaming keyboard kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.