Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Razer Seiren Emote met 5 sterren.

The Good
  • Goede audiokwaliteit
  • LED paneel valt enorm op
  • Diepe integratie met Twitch en Streamlabs
The Bad
  • De software is niet heel gemakkelijk in gebruik

Razer Seiren Emote kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

We geven het toe, de mensen van Razer kunnen verrekte creatief zijn met hun hardware. Zo ook met de Seiren Emote. Een USB microfoon met 8-bit graphics erin voor live interactie met jouw volgers tijdens een livestream.

Unboxing

Razer levert het pakket mooi compleet. Je koopt letterlijk een kartonnen koffertje waar alle onderdelen als zijnde een flightcase, in het schuim liggen. En we snappen het ook wel. Zo’n microfoon is een gevoelig instrument. Dat moet je goed verpakken om te voorkomen dat deze beschadigd tijdens transport. In de verpakking vinden we de volgende items:

  • Razer Seiren Emote microfoon
  • Voetplaat met balgewricht
  • Gooseneck staaf
  • Kleine staaf
  • 8 meter micro-USB kabel
  • Documentatie

Razer Seiren Emote unboxing

Design

De Razer Seiren Emote is een klassieke tafelmicrofoon in een zeer modern jasje. Waar Blue voor een retro look gaat, gaat Razer voor modern. Je krijgt de keuze om de microfoon vlak op de voetplaat te monteren of zo’n 20 CM hoger met de meegeleverde gooseneck.

Aansluitingen

De Razer Seiren sluit je aan via de meegeleverde micro-USB kabel. De microfoon wil ook speaker zijn. Dat lijkt raar, maar is het niet. Je kunt jouw stereo speakers of headset direct op de microfoon aansluiten. Zo krijg je meteen een monitoring functie. Je hoort namelijk jezelf praten. Handig! Wanner je muziek luistert, is de kwaliteit in deze opstelling erg goed.

Knoppen

Achterop de microfoon zitten twee knoppen. Een mute knop met verlichting en een volumeknop. Die volumeknop is geen mic gain. Het is een volumeknop voor de aangesloten speakers / hoofdtelefoon. Een fysieke mic gain was mooi geweest. De volumeknop voelt bovendien verrassend goedkoop aan, maar dit is een detail.

Razer Seiren Emote bediening

Microfoon

In tegenstelling tot de Razer Seiren X, is de Serien Emote uitgerust met een hypercardoid polar microfoon. Hierdoor is de richting waarin de microfoon geluid vastlegt, relatief nauw geworden. Het lijkt erop dat veel achtergrond geluid prima op de achtergrond wordt gehouden. Wanneer je de microfoon zo instelt dat deze in jouw camerabeeld staat, is het wel handig om een niet al te luidruchtig toetsenbord te gebruiken. De Razer Huntsman TE die we hier hebben liggen, horen we duidelijk terug tijdens onze proefopnamen. De microfoonopname gebeurd in mono, wat normaal is voor dit soort microfoons. om de kwaliteit te ervaren, moet je bovenstaande video even kijken.

8×8 LED’s

Het Emote deel van de Razer Seiren is ook los te koop als de Razer Emote Display. Het gaat om een matrix van 8×8 LED’s die vrij te configureren zijn. Zo kun je op basis van de 8×8 LED’s eigen 8-bit graphics tonen om zo jouw livestream of opnamen te branden.

Razer Seiren Emote 8x8 LED

Razer Streamer Companion

Om de microfoon te gebruiken, moet je de Razer Streamer Companion app downloaden. Hierin zit de editor om de 8×8 LED’s aan te sturen, maar ook om 8-bit graphics te koppelen aan gebeurtenissen wanneer je aan het streamen bent. Om de microfoon iets te laten doen wanneer je aan het pre-recorden bent, is helaas nauwelijks te doen. Voor iedereen die video’s vooraf opneemt en dan online gooit, mist de software echt aan functionaliteit. Dat is het enige minpuntje dat we kunnen vinden.

Streaming Companion App

Chroma Alerts Compatibility

De Razer Seiren Emote biedt, op het moment van schrijven, ondersteuning voor Chroma Alerts op Twitch en Streamlabs. Via Streamlabs kun je gelijktijdig meerdere platformen ondersteunen en de Emote functies koppelen.

Conclusie: Razer Seiren Emote

Er zijn heel wat merken die zich hebben gestort op het leveren van microfoons voor streamers. Het is een gebied waar merken als Blue erg sterk scoren. Voor Razer om hier een stuk marktaandeel te winnen, is gewoon een enorme klus. Dan moet je innoveren en dat is precies wat we zien in de Razer Seiren Emote. Een topmicrofoon voor iedere streamingklus.

Razer Seiren Emote kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.