Review: Razer Huntsman TE

Razer Huntsman TE kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De Razer Huntsman kennen we van het meest luxe toetsenbord dat Razer te bieden heeft, maar er is nu ook een TE editie. De tournament edition is gemaakt voor iedereen die naar lanparties gaat. Compact, stevig en de juiste knoppen.

Design

Het toetsenbord is grotendeels opgebouwd uit harde plastics met een aluminium basisplaat, waardoor het toetsenbord zeer rigide aanvoelt, zonder echt zwaar te zijn. Een goede eigenschap voor een toetsenbord dat de maakt is om mee te nemen. Razer heeft het toetsenbord voorzien van een USB-C aansluiting en losse USB-C kabel.

Razer Huntsman TE met Razer Deathadder

Doubleshot PBT keycaps

Razer maakt in het ontwerp van de Huntsman TE gebruik van doubleshot PBT keycaps. Dit zijn hogere kwaliteit toetsen dan de ABS toetsen die in reguliere toetsenborden te vinden zijn. ABS toetsen gaan al snel glanzen door slijtage tijdens gebruik. Ook laat de verflaag vaak al snel slijtagesporen zien waar het licht bijvoorbeeld doorheen kan schijnen.

Razer Huntsman TE Zijkant

Razer’s optische switches

De Razer Huntsman TE series wordt geproduceerd met Razer’s eigen Liniaire optische switches. Dit is dezelfde technologie die ze ook in hun muizen gebruiken. Het zorgt voor veel meer precisie in de toetsaanslag. Toch is het gevoel vergelijkbaar met dat van een reguliere mechanische switch.

Razer Huntsman TE Linearie Optische Switch

De kwaliteit van de toetsaanslag

Met de keycaps en optische switches komt het natuurlijk allemaal neer op de aanslag. Wat ik merk is dat de spatiebalk wat gevoelig is. Die registreert al vrij snel een toetsaanslag. De reguliere toetsen zijn veel nauwkeuriger. Wellicht is dit by design. Er zijn niet zo heel veel games meer die te spatiebalk gebruiken als belangrijkste knop, maar het komt nog weleens voor.

Waar dit vooral lastig is, is bij regulier gebruik van het toetsenbord. Wat de Huntsman TE echt mist, is een polssteun. Die levert Razer met veel keyboards mee, maar niet met deze. En dat is… kak. Mn polsen staan teveel in een hoek omhoog en mijn duim rust daardoor te zwaar op de spatie. Voor een paar uurtjes gamen is het nog wel te doen, maar voor een dag werken aan teksten zoals deze… nee, dat gaat onwijs irriteren.

Razer Huntsman TE met Razer Viper muis

Er is nog een reden dat je misschien geen kantoorwerk met dit keyboard wilt doen. De toetsaanslagen zijn namelijk erg luidruchtig. Mijn collega’s verzochten me al vrij snel het toetsenbord weer mee naar huis te nemen.

Ik heb zelf een relatief hoge polssteun van een ander toetsenbord gepakt. Daarmee komt het comfort een stuk hoger te liggen. Werken op de Razer Huntsman TE wordt dan ineens plezierig en gaming sessies zijn ook veel langer vol te houden.

Razer Huntsman TE met USB-C Kabel

Razer Chroma & Synapse 3

Natuurlijk is Razer Chroma verlichting aanwezig in dit toetsenbord. Deze is aan te sturen vanuit Razer Synapse 3. Iedere optische switch van Razer is voorzien van een eigen RGB LED. Je krijgt dus de vrijheid om het toetsenbord helemaal naar smaak in te stellen. De verlichting is niet te nadrukkelijk, wat wel prettig is.

Razer Chroma integreert ook met veel systemen van derden. Denk aan onder anderen Nanoleaf en Philips Hue. Met Synapse 3 kun je ook aan alle knoppen macro’s toevoegen. Sterker nog, via de macro key is het mogelijk om een macro in te stellen zonder Synapse te openen. Handig wanneer je tijdens een game ineens een nieuwe skill wilt instellen.

Razer Huntsman TE kickstand

Conclusie: Razer Huntsman TE

Het Razer Huntsman TE toetsenbord laat qua comfort te wensen over. Dat is op te lossen door zelf ergens een polssteun vandaan te trekken. Dit mag zelfs een dik boek zijn. Heb je dit voor elkaar, dan is het meteen veel prettiger gamen en werken. De toetsaanslagen zijn wat luid, maar voor gaming vinden we dat geen noemenswaardig probleem.

Razer Huntsman TE kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram