Review: Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB voor MacBooks

Binnenkort op IndieGoGo, maar GadgetGear heeft de primeur. Wij hebben van Minix de USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB voor MacBook Air en MacBook Pro ontvangen. Een hub die je ook een berg opslagruimte geeft.

Unboxing

Minix verpakt de drive met enige luxe. Je krijgt namelijk een lederen etui om de drive in op te bergen. Daarnaast krijg je nog wat documentatie, maar die heb je eigenlijk niet nodig. De drive is al geformatteerd voor macOS, dus je kunt er meteen mee aan de slag.

Design

Minix brengt deze hub in twee kleurvarianten op de markt. Het bekende Apple Silver en Space Gray. Welke kleur MacBook Air of MacBook Pro je ook hebt, de drive past er qua kleurstelling helemaal bij.

Ook qua hoogte sluit de drive vrij nauwkeurig aan op, in mijn geval, de MacBook Air 13” uit 2017. Daarbij consumeert de drive beide USB-C poorten, maar dat is niet erg. Je krijgt er heel wat voor terug, waaronder Thunderbolt passthru.

Aansluitingen

Wanneer je deze hub gebruikt, krijg je namelijk drie aansluitingen terug. Dat klinkt niet als enorm veel, maar de SSD die Minix plaatst, heeft de nodige ruimte nodig. Het was dus kiezen tussen een grote unit met veel aansluitingen of een slanke, compacte oplossing met net wat minder aansluitingen. Gezien Thunderbolt aanwezig blijft, kun je altijd nog een extra hub aansluiten. Prima dus.

Op de zijkant van de Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB vinden we die USB-C poort met Thunderbolt ondersteuning. Dit is ook een PowerDelivery passthru poort. Je kunt er dus ook je lader op aansluiten. Daarnaast zit een USB-A aansluiting voor oudere USB apparaten. Mooi compleet dus.

Een HDMI aansluiting is natuurlijk groot en niet al te mooi. Bovendien loopt de kabel naar een monitor doorgaans naar achteren weg. Minix heeft de HDMI aansluiting comfy op de achterkant van de hub geplaatst.

Prestaties

De USB-C Thunderbolt 3 aansluiting hebben we getest. Die kan prima met PowerDelivery laders overweg, net als andere Thunderbolt producten. Zit je echt omhoog, kun je die ook gebruiken om nog een extra monitor aan te sluiten.

De HDMI aansluiting is goed voor 4K op maximaal 60Hz. Ook prima voor entertainment dus. De USB-A aansluiting haalt de maximale snelheid op USB 3.0. Niet zo heel spannend dus.

Veel interessanter nog, zijn de prestaties van de SSD die in de hub ligt. We hebben gebruik gemaakt van de Blackmagicdesign Disk Speed Test. We hebben deze met data chunks van 5GB een kwartier laten testen. Op die manier kunnen we de drive lekker opwarmen en zien we de gemiddelde snelheid die je over een langere gebruikstermijn gaat ervaren.

De leessnelheid van de Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB ligt op 414.4MB per seconde. Dit is qua prestaties vergelijkbaar met de gemiddelde SATA SSD in de markt. Een prima snelheid om ook apps vanaf te draaien. Games zouden we bij voorkeur toch op de interne SSD draaien, maar verder is dit echt wel prima werken.

De schrijfsnelheid ligt een stuk lager. Namelijk op 380.4 MB per seconde. Nog steeds erg vlot. Zeker voor het prijspunt waarmee Minix deze hub in de markt zet.

Conclusie Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB

Apple’s opslagruimte is duur. Het blijft zinvol voldoende opslagruimte te kopen om jouw favoriete macOS apps op te draaien. Met de Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB heb je een hele vlotte extra opslag voor al jouw werkdocumenten, video’s etc. Een must-have accessoire.

Beschikbaarheid

De Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub 480GB gaat op IndieGoGo $129 kosten, maar de early bird prijs staat op $99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg snel voor deze prijs
  • Handige extra aansluitingen
  • HDMI tot 4K
  • Thunderbolt 3 ondersteuning

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram