Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Dream Machines DM1 S2 Kantoor / Gaming Muis met 5 sterren.

The Good
  • Zeer goede optische sensor
  • Prima switches
  • Ligt comfortabel in de hand
  • Extra glide pads meegeleverd


De Deam Machines DM1 S2 is de langverwachte opvolger voor de Dream Machines DM1 Pro S. Het Poolse gaming merk heeft haar muis op een aantal fronten aangepast, terwijl de muis wel goed betaalbaar blijft.

Unboxing

Dream Machines levert haar gaming muis op een hoger niveau af dan we van gaming merken gewend zijn. Naast de muis zelf, vinden we in de doos ook nog extra glide pads. Verder bevat de doos de nodige documentatie en is de USB plug keurig afgedopt. Het merk doet duidelijk haar best om het product in perfecte staat bij de klant te krijgen.

Design

Het ontwerp van de muis is geschikt voor zowel links, als rechtshandige gamers. Daarbij is het wel zo dat de duimknoppen voor de rechtshandige gamer, bij de linkshandige gamer bij de pink zullen zitten. De muis beweegt vederlicht over het bureauoppervlak en het muiswiel is clicky.

Optische sensor

Het belangrijkste voor een gamingmuis, is de optische sensor. De Dream Machines DM1 S2 is voorzien van de bekende PixArt 3260 optische sensor. Deze heeft een maximale DPI van 12.000. De muis kent 6 standaard DPI stappen: 400, 1.600, 2.400, 4.800 en 12.000 DPI. Dream Machines heeft lift-off detectie aanstaan. Wanneer de muis 1,8mm boven het tafeloppervlak wordt gelift, zal deze geen beweging meer registreren. De sensor heeft een polling rate van maximaal 1.000Hz.

Dream Machines DM1 S2

Switches

Net zo belangrijk als de optische sensor, zijn de switches in de muis. Dream Machines heeft gekozen voor Huaweo Blue switches. Die zijn gerate om 20 miljoen keer mee te gaan. De kwaliteit qua levensduur van de Huwano Blue is vergelijkbaar met wat Omron in China produceert. Ze moeten 20 miljoen keer mee gaan, maar je wilt ze iets eerder dan dat vervangen. Ze kosten geen drol en met een soldeerbout is dat goed te doen. Je kunt daarvoor natuurlijk ook naar een repair café in de buurt. Wel zelf even die switches bij Amazon of Ali bestellen.

Conclusie Dream Machines DM1 S2 muis

Voor net geen zes tientjes, haal je de Dream Machines DM1 S2 in huis. De muis is echt gericht op de casual gamer / kantoor medewerker die net even een betere muis zoekt. De optische sensor presteert echt perfect, wat wij heel belangrijk vinden. De switches zijn gewoon goed, zeker in dit prijssegment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.