Oppo Find X2 kan op hogere resoluties filmen met alternatieve app

Wellicht is het je de laatste tijd opgevallen. Het gros van de unboxing en review video’s filmen we met de Oppo Find X2. Gewoon omdat de camera’s zo ontzettend goed presteren. De camera app geeft qua video niet alles prijs. Voor iedereen die net wat meer kwaliteit uit de smartphone wilt trekken, hebben we wat tips.

OpenCamera

Ten eerste, download de open camera app. Wanneer we filmen, gebruiken we deze camera app om het maximale uit de mogelijkheden van de main- en selfiecamera te benutten. Voor slow-mo, timelapse en andere grappen, moet je vooral gebruik blijven maken van de Oppo camera app.

Externe microfoon ondersteuning

Wat Huawei al jaren goed doet, doen anderen nog steeds niet. Namelijk, het ondersteunen van externe microfoons via de USB-Poort. Zo gebruiken wij een Rode SmartLAV+ microfoon om omgevingsgeluid te onderdrukken. OpenCamera (en ook de DJI app als je de Osmo Mobile gebruikt) ondersteunen wel een externe microfoon, ongeacht de smartphone.

Maximale resolutie selfie camera

Officieel zal de selfie camera van Oppo op maximaal FullHD resolutie filmen. Met OpenCamera kunnen we deze opkrikken naar 3264×1856 pixels op 30 frames per seconde. Wanneer je video op 4K exporteert, zoals wij dit voor onze video’s doen, hoef je nog maar heel iets op te schalen en hou je veel meer scherpte.

Deze hoge resolutie haal je wanneer je de camera instellingen op 4K of hoger zet. Dat zijn namelijk de instellingen voor de main camera. Op basis daarvan zal OpenCamera automatisch de hoogst mogelijke kwaliteit uit de selfie camera trekken.

Maximale resolutie main camera

Ook de main camera kan meer. Standaard zal je niet verder kunnen dan 3.840×2.160 pixels. Dat is 8.20 megapixel ofwel 4K. Maar ook hier kun je hoger. Je kunt namelijk ook op 4.000×2.250 pixels schieten, uitgaande van een 16:9 beeldverhouding. Het echte maximum ligt op 4.000×3.000 pixels in 4:3 beeldverhouding. Wie op 1:1 afwerkt voor sociale media, zal dus de hoogste resolutie uit die instelling halen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl