Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iBood.nl verkoopt problematische Dymo MobileLabeler

iBood staat vandaag te shinen met een ogenschijnlijke topdeal, de Dymo MobileLabeler. Echter lijkt het erop dat de software ondersteuning voor deze Dymo label printer toch echt ten einde komt.

Geclaimd Dymo updatebeleid klopt niet

Forumgebruikers gaan los op de ondersteuning van smartphones voor deze Bleutooth printer. Waar de Dymo expert van Google claimt dat de apps 2x per jaar een update krijgen, laat Google Play zien dat de laatste update voor Android gebruikers op 22 september 2017 was. De laatste versie voor iOS gebruikers was 13 februari 2018.

Dymo MobileLabeler op iBood

Dymo Connect problemen bij iOS en Android

iOS gebruikers klagen massaal over de slechte verbinding met Dymo producten in het algemeen. Voor Android gebruikers is het probleem veel specifieker. Er wordt massaal geklaagd over het gebrek aan ondersteuning van Android 10 smartphones en tablets. Dit terwijl Android 11 op het punt van uitkomen staan.

Dymo Connect app score op Google Play
Dymo Connect app score op Google Play
Dymo Connect app score op iTunes
Dymo Connect app score op iTunes

Je kunt dan als Dymo expert nog wel roepen dat het om andere printers gaat, maar als de app zelf niet werkt, maakt het niet uit welke Dymo label printer je koopt. het grootste probleem voor velen lijkt dat iBood niet vermeld dat je met Android 10 en nieuwer, niet met de printer kunt werken.

Dymo Expert van iBood

Nadert het einde voor Dymo?

De vraag is in hoeverre Dymo nog wel investeert in haar connected producten. We hebben vertegenwoordigers van Dymo gesproken op beurzen als de IFA. Die willen liever geen relatie met de pers. We kunnen dus geen directe vragen stellen aan het bedrijf. Het bedrijf lijkt ook niet in te gaan op de negatieve reacties op iTunes en Google Play. De Dymo expert van iBood probeert dat wel, maar lijkt ook niet met de antwoorden te komen waar de iBood gebruikers op wachten. Lees de iBood soap op het Dymo MobileLabeler forum.

Onder de streep, zonde van de mooie hardware. We vinden iBood overigens tof, maar deze deal niet.

Eén reactie

  1. ik heb al jaren een Dymo mobilelabeler in mijn bezit en deze werkt tot op heden perfect, het wordt dagelijks gebruikt en ik heb nog nooit problemen ondervonden met zowel het apparaat als de dymo software. de software wordt zowel op een macbook gebruikt als op een android devices

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.