HP’s VR headset komt mede van Microsoft en Valve

HP Reverb G2

Schoenmaker, blijf bij je leest… of koop je shit goed in. HP is van plan om de markt voor VR brillen te bestormen, en gaat niet zelf lopen klooien. De grootmacht in printers en laptops heeft de VR experts van Valve en Microsoft aan het werk gezet om haar HP Reverb G2 VR bril te ontwikkelen.

Met de nieuwe HP Reverb G2 claimt het merk ’s Werelds hoogste resolutie VR-headset onder grote leveranciers. In de kleine lettertjes zegt HP voor die claim alleen te hebben gekeken naar merken die meer dan 50.000 VR brillen verkochten in maart 2020… Okay, niet ‘geheel’ uit de lucht gegrepen dus. Hoe dan ook, terug naar die kekke VR bril.

HP Reverb G2

Die komt namelijk met spatial 3D audio, gegenereerd door grotere speakers die voor de oren hangen. De afstand tussen oor en drivers is 10mm.

De bril is van vier camera’s voorzien om mixed reality mogelijk te maken zoals Microsoft voor ogen heeft gehad met haar Hololens AR bril.

De bril is voorzien van nieuwe lenzen van Valve die minder optische verstoring moeten opleveren op het 2x2K display. Het display moet een kijkhoek van 114 graden opleveren, maar het is niet duidelijk of dit alleen horizontaal is, of ook verticaal.

Beschikbaarheid

De HP Reverb G2 ligt deze herfst in de winkel voor €599.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.