Logo GadgetGear.nl
Drone
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Hoe krijg ik mijn drone onder controle?

Een drone kopen betekent niet direct dat je weet hoe het allemaal werkt. Net als ieder andere gadget zal je moeten leren hoe het in elkaar steekt en wat het allemaal wel en niet kan. Maar de grote uitdaging bij een drone is daarnaast ook nog eens het onder controle krijgen van zijn bewegingen. Hoe krijg je het voor elkaar om zonder te veel schade je drone in de lucht te houden?

Lees alles goed door

Een open deur, maar er zit niet voor niets een handleiding bij een gadget. Veel mensen vinden het echter wel gezegend en gaan gewoon maar wat uitproberen. Bij een drone is dit om meerdere redenen erg jammer. Zo haal je er nooit uit wat erin zit en dat is jammer van het geld. Een drone, bijvoorbeeld één uit de  Dji Inspire series drones , heeft vaak veel mogelijkheden en die ontdek je nog altijd het beste door hiervan op de hoogte te zijn door het lezen van de handleiding. Daarnaast is schade aan je drone niet echt iets waar je op zit te wachten. En dan zwijgen we nog over de vele regels rondom drones. Heb jij je drone niet goed onder controle, dan kan je ook de kans lopen om iets te doen wat niet mag met alle gevolgen van dien!

Simulator

Er zijn drones die de kans bieden om eerst met een simulator te vliegen. Gewoon wel met de bijbehorende controller of misschien wil je je drone wel met je smartphone of laptop gaan besturen. Zo krijg je al een behoorlijk goed beeld van wat er allemaal kan en wat niet en hoe de drone reageert op jouw handelingen!

Drone

Open veld

Daarna is het dan toch tijd om echt te gaan vliegen. Maar leren vliegen doe je pas echt in de praktijk. En die praktijk pas je dus aan, aan je kunnen. Dat betekent dat je eerst het beste op een open veld kunt gaan vliegen, waar geen andere mensen zijn. Zo heb je alle ruimte om uit te proberen zonder dat anderen gevaar lopen én zonder dat je drone direct in een boom of op een auto beland.

Het echte werk

Heb je uiteindelijk je drone écht onder controle, dan kan je (eindelijk) echt los gaan. Hou wel rekening met de regels rondom het vliegen met drones en de opnames die je maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.