Dit wordt (waarschijnlijk) de OnePlus Z

OnePlus Z

Met de OnePlus 8 series, introduceerde het Chinese merk haar duurste smartphones ooit. Hoewel ook wij erg happy zijn met de kwaliteit, leverde dit toch ook veel kritiek op. OnePlus heeft op haar blog laten weten dat het met een budgettoestel komt. Wij verzamelden de eerste geruchten uit India, het land waar de OnePlus 8 Pro al zo’n €400 minder kost dan hier in Nederland.

Andere naamgeving

Als we de geruchten mogen geloven, zal het nieuwe toestel de OnePlus Z gaan heten. Daarmee hangt OnePlus voor het eerst, sinds haar eerste toestel, geen cijfer aan de naam. Dit heeft mogelijk met de specs te maken. Normaal draait de hele serie op dezelfde chipset. Dit toestel wijkt hier voor het eerst in af. Mogelijk zal OnePlus het toestel 17 juni presenteren.

OnePlus Z Specs

De OnePlus Z zou draaien op de Qualcomm Snapdragon 765G chipset. Mogelijk kiest OnePlus voor deze chipset omdat het merk de belofte heeft gedaan alleen nog 5G Android smartphones uit te brengen in 2020. Deze chipset kennen we onder anderen van de Xiaomi Mi 10 Lite 5G.

OnePlus Z

Hoewel de chipset wat trager is, krijgt deze wel een zeer royale 8GB aan werkgeheugen mee en 128GB opslagruimte. Gamers krijgen de Adreno 620 GPU die toch nog beste prestaties neerzet. OnePlus zou ook voor een 6.4 inch AMOLED display kiezen. Of dit een 90Hz model zal zijn is onduidelijk.

Het toestel zou met een 12 megapixel selfiecamera worden geleverd. Achterop zou een 48 megapixel main camera worden geplaatst in combinatie met een 16 megapixel groothoek camera.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat OnePlus het toestel 17 juni al zal presenteren. Qua prijs komen we geen geruchten tegen. Op basis van de specs gokken wij op een prijs ergens tussen de €300 en €400.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.