Logo GadgetGear.nl
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

De leukste gadgets voor je lentetuin

Lente: heerlijk. De tijd om de tuin weer helemaal klaar te maken voor zowel de warme lentedagen als natuurlijk de komende zomer. Welke gadgets kunnen helpen om het genieten van je tuin nog groter te maken? Gadgets waardoor de loungesets in de tuin nog meer gebruikt kunnen worden, omdat je simpelweg minder hoeft te doen…

Waterstenen

Iedere dag alle planten af om ze water te geven? Geen zin in of vergeet je het zelfs simpelweg? De oplossing zijn waterstenen. Deze bewateringsstenen zijn van glas, die je bij de plant legt. Je vult ze met water en deze lopen in een dag of 4 langzaam leeg. Zo heeft je plant deze dagen genoeg water om te groeien en hoef jij minder vaak met de gieter op stap.

Gadgets voor aan de parasol

Met een parasolspeaker heb je muziek zo bij de hand. Daarbij hebben ze vaak ook nog led lampjes, wat extra sfeer verhogend is! Nu nog een flesje wijn erbij en klaar… De muziek wordt gestreamd via Bluetooth en de speaker is eenvoudig op te laden via USB en kan tegen een spatje water. Uiteraard verschilt hierin het één en ander per merk. Er zijn er zelfs met hoog en laag verlichtingsmogelijkheden.

Nog eenvoudiger wordt het als de parasol zelf ook via een afstandsbediening te bedienen is. Gewoon vanuit je tuinstoel een druk op de knop en de parasol neemt de zon weg. Kies voor een variant met een solar systeem, zodat het altijd werkt. Een extra oplaadsysteem achter de hand, waardoor je ook kan opladen via het lichtnet is natuurlijk wel zo slim.

Verzonken sproeisysteem

Een droge periode vraagt om een besproeiing van de tuin. Heen en weer slepen met tuinslangen en wat al niet meer kan ervoor zorgen dat je het liever overslaat. Maar het gras en de planten worden er zo niet mooier op. In dat geval is een sprinkler die in de grond verzonken is een uitkomst. Geen lelijk gezicht als het niet bezig is, maar wel direct startklaar als het wel nodig is. Als het tijd is om de tuin van water te voorzien, komt deze sprinkler gewoon naar boven. In combinatie met een automatische grasmaaier ben je verzekerd van een strak, groen gazonnetje, waar je alleen nog maar van hoeft te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.