Update brengt HDR video naar Oppo Find X2 Series

Oppo Find X2 Pro met TPU Cover

Oppo kondigde vandaag een grote update aan voor ColorOS op haar nieuwste smartphones. De Oppo Find X2 en Oppo Find X2 Pro ondersteunen nu beiden HDR op YouTube, Netflix en Amazon Prime Video.

Meer cinema experience

Oppo heeft dit jaar flink geïnvesteerd in het display van haar nieuwe vlaggenschip. In onze review waren we hier al zeer lovend over. Oppo koopt hiervoor gebogen super AMOLED displays van Samsung met hoge resolutie en HDR10+ ondersteuning. Dit zijn dezelfde schermen die ook in de OnePlus 8 Pro liggen.

De displays zijn 120Hz met een pollingsnelheid van 240Hz. Dat is al lekker voor gamers, maar nu HDR ondersteuning er is, worden ook streamers een stuk gelukkiger. Wij zien op onze sample van de Oppo Find X2 Pro nu al de eerste HDR streams en die zien er zeer goed uit.

Probleem met HDR content is het goed regelen van de copyrights. De Oppo Find X2 series maakt gebruik van de Qualcomm Snapdragon 865 chipset. Die bevat onder anderen Widevine L1 hardware versleuteling en HDCP2.2 over de USB-C uitgang. Daarmee kunnen beelden via een USB-C naar HDMI verloopkabel ook op grote schermen worden getoond. Één van de series die Netflix in HDR aanbiedt, is The Crown.

Nieuwste update

Wat Oppo ook heeft geregeld met de update die we vanmorgen installeerden, is dat de Android patches voor april meteen zijn meegenomen. Daarnaast zijn er ook kleine beteringen gemaakt aan de camera, maar die hebben we nog niet ontdekt.

Oppo Find X2 Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oppo Find X2 Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com