Sonos introduceert Sonos Radio

Sonos kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Jaren nadat andere fabrikanten zich hebben gestort op hetzelfde segment waar Sonos in zit, is nog steeds één merk heer en meester wanneer het slimme speakers betreft. En nu gaat Sonos ook nog eigen streaming services uitbrengen.

Sonos Radio

De nieuwe dienst gaat Sonos Radio heten. Sonos Radio gaat feitelijk uit twee delen bestaan. Namelijk de aggregatie van bestaande radiokanalen en het introduceren van nieuwe radiokanalen.

Aggregatie Radio

De grootste verzamelbakken voor online radiokanalen zijn TuneIn en Napster. Sonos bood al diepgaande integraties met de twee. Moeiteloos doorzoek je vanuit de Sonos app deze diensten naar jouw favoriete zenders. Daarnaast kon je die al bookmarken voor versnelde toegang vanuit de Sonos favorieten.

Sonos Radio gaat nu zelf dat overzicht bieden. Daarbij blijft Sonos wel de kanalen onttrekken uit TuneIn en Napster. Zo zal Sonos Radio in één klap een selectie van 60.000 wereldwijde kanalen aanbieden.

Nieuwe radiokanalen

In de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië gaat Sonos Radio ook eigen kanalen bieden. Het gaat om een serie van 30 radiozenders waarbij de selectie wordt samengesteld op basis van de muziek die Sonos luisteraars veel beluisteren. Sonos heeft via haar app immers toegang tot deze data. Daarmee kan Sonos de playlists van de radiostations vrijwel geautomatiseerd vullen. Om de kanalen te bekostigen, zijn reclames te horen.

Naast het vullen van radiokanalen op basis van voorkeuren van gebruikers, zullen er ook kanalen komen op basis van een enkele artiest. Zo zal het eerste Artist Station opgezet worden rondom Thom Yorke, de lead zanger van Radiohead.

Sonos heeft nog geen persbericht uitgezonden met informatie specifiek voor Nederlander en België.

Concurrentie met andere smart speakers

Hoewel andere grote audiomerken het moeilijk hebben om een alternatief voor Sonos op de markt te zetten, voelt Sonos wel de concurrentie van andere slimme speakers. Denk aan de Echo speakers van Amazon en de Google Home speakers. Sonos introduceerde eerder al de ondersteuning voor deze slimme assistenten in haar eigen speakers. Daarnaast biedt Sonos zeer uitgebreide ondersteuning voor smart home integraties. Met Sonos Radio zien we opnieuw een functie waarmee het Sonos netwerk zich kan onderscheiden.

Sonos kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram