Review: Signify Philips Hue Smart Plug

Met de overgang van Hue naar Signify, lijkt het slimme verlichtingsplatform de laatste jaren in een stroomversnelling te zitten. Met de Signify Philips Hue Smart Plug wordt het platform in ieder geval slimmer en veel meer flexibel.

Unboxing

In de verpakking van de Signify Philips Hue Smart Plug vinden we niet meer dan we verwachten. Namelijk de smart plug zelf en documentatie. Meer heb je niet nodig.

Design

Bij smart plugs die je op het stopcontact zet, is het design best belangrijk. Je wilt niet dat ze overdreven opvallen. Of in de materiaalkeuze sterk afsteken, waardoor ze er niet uitzien. De ontwerpers van Signify hebben er voor gekozen om van deze smart plug een net, strak, vierkant blok te maken. Met één eenvoudige status LED en één knop. Niets bijzonders en daardoor eigenlijk perfect. Net als bij de lampen, bevat ook deze smartplug een Bluetooth module. Hij is dus ook zonder Hue Hub aan te sturen.

Installatie

De installatie van de Signify Philips Hue Smart Plug verloopt zonder enige moeite. Al herkent de app de schakelaar in eerste instantie als een lamp. Dat wil zeggen, dat is het icoontje dat Philips standaard voor de schakelaar kiest. In zowel de Hue V1 als de Hue V1 app is het wel mogelijk het lamp symbool te vervangen voor een stopcontact. Het zou netter zijn als de app meteen dat icoon als standaard zou gebruiken.

Wanneer de smart plug is toegevoegd, werkt deze enkel in een aan/uit functie. Het is dus niet mogelijk om non-hue verlichting te dimmen. Dat zou ook niet binnen het relatief lage kostenplaatje van deze smart plug passen.

 

De Signify Philips Hue Smart Plug heeft een opvallend hoog schakelvermogen van maximaal 2.200 Watt. Daar zal je me niet snel over horen klagen. Je kunt namelijk ook zwaardere apparaten schakelbaar maken met deze plug. Handig! Zo heeft mijn loopband de power schakelaar op een lastige plek zitten. Die schakel ik nu met behulp van de smart plug en een wandschakelaar van Busch-Jaeger Free@Home.

Conclusie Signify Philips Hue Smart Plug

De toepassing achter de Signify Philips Hue Smart Plug is zo enorm eenvoudig, dat het jammer is dat we deze smart plugs eigenlijk pas sinds 2019 kunnen kopen. Hij is zo handig dat ik op verschillende plekken in huis deze schakelaars in gebruik heb. Ja, deze schakelaars maken een hoop nieuwe smart home combinaties mogelijk!

Philips Hue Smart Plug kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te installeren
  • Onopvallend ontwerp
  • Maakt domme lampen en apparaten slim

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Philips Hue Smart Plug kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl