Lenovo introduceert de Motorola G8 Power Lite

Motorola G8 Power Lite

Dezelfde hoeveelheid power, met minder power. Dat is lastig uit te leggen wanneer je de Motorola Power G8 Lite heet. Maar het klopt wel. De accu is hetzelfde, maar door te korten op andere zaken gooit Lenovo de prijs een flink stuk omlaag.

Dezelfde 5.000mAh accu

Lenovo levert ook de Motorola G8 power Lite uit met de stevige 5.000mAh accu. Alleen wordt dit toestel met 10 Watt geladen in plaats van 15 Watt. Dat is iets langer, maar hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

Motorola G8 Power Lite

Besparingen

Lenovo kiest voor een iets groter display, maar met een inkeping in plaats van een gaatje voor de selfiecamera. De echte besparing in het LCD paneel zit hem echter in de resolutie. Die gaat omlaag naar 720p in plaats van FullHD.

De Qualcomm Snapdragon 665 chipset wordt verruild voor een Chinese MediaTek MT6765 Helio P35 die op 12nm een fractie minder zuinig is dan de Qualcomm en mogelijk iets trager.

Geen besparingen

Wel krijg je nog steeds 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruime. Ook de camera’s gaan van de G8 Power over naar de G8 Power Lite. Dus ook daar lever je niets in.

Op dit moment kost de Motorola G8 Power gemiddeld zo’n €230. De Lite uitvoering moet zo’n €169,99 gaan kosten. Je houdt dus aardig wat geld in de zak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.