LEGO Super Mario pre-order bonus en tech update

LEGO Supe Mario Super Mushroom Set

Sinds enkele dagen is het mogelijk een pre-order te plaatsen voor de nieuwe LEGO Super Mario starter pack. Daarbij krijg je nu een exclusieve bonus. Daarnaast laten LEGO en Nintendo meer zien over de bijzondere technologie achter de nieuwe collectie.

LEGO Super Mario pre-order bonus Super Mushroom Set

Wanneer het nog lukt een pre-order voor de starterset (71360) te plaatsen, krijg je van LEGO de ‘Super Mushroom’ set. Deze set zal niet te koop zijn, dus echt een verzamelobject. Echter, de populariteit was zo groot dat binnen no-time het niet meer mogelijk was om pre-orders te plaatsen. De serie komt pas in augustus uit. We hopen dat LEGO voor die tijd de pre-orders weer open zal zetten.

LEGO Supe Mario Super Mushroom Set

Wanneer kun je LEGO Super Mario kopen?

LEGO legt de nieuwe dozen vanaf 1 augustus in de winkels.

Eerste uitbreidingsslet aangekondigd;

In aanloop naar de release, heeft Nintendo laten weten wat de eerste twee uitbreidingen gaan worden. Het gaat om  Piranha Plant-Powerslide en het epische eindgevecht op Bowser’s kasteel.

Hoe werkt LEGO Super Mario?

LEGO’s Jonathan Bennink legt in onderstaande video uit hoe de technologie achter de nieuwe sets werkt. Het blijkt dat Nintendo en LEGO al vier jaar aan deze sets hebben gewerkt. In tegenstelling tot LEGO Dimensions, is niet voor NFC gekozen.

Alle intelligentie is in het Mario figuur gestoken. Hierdoor is de schaal een stuk groter dan we van minifigs gewend zijn. We durven voorzichtig te gokken dat deze rond het formaat van een Duplo figuur uit zal komen.

In Mario zit een gyroscoop om te meten in welke hoek Mario wordt vastgehouden. Een versnellingsmeter brengt beweging in beeld. Een optische sensor leest stickers uit die op bepaalde actieblokken zijn geplakt. Mogelijk heeft Nintendo bewust gekozen voor stickers in plaats van bedrukking om het contrast en de scherpte van de druk beter onder controle te houden.

In Mario zit een speaker om de bekende Mario geluiden te laten horen. Schermen achter de ogen en mond (mogelijk is dit één groot scherm) laten zien hoe Mario zich voelt tijdens het spelen. Een extra scherm in de buik van Mario laat speciale evenementen zien. Zoals het verzamelen van munten.

LEGO Super Mario kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LEGO Super Mario kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com