Vouwbare Huawei Mate Xs vanaf 14 april in Nederland

Onlangs waren we in Barcelona voor de presentatie van de vouwbare Mate Xs Android smartphone van Huawei. Deze nieuwe high-end smartphone ligt vanaf 14 april in de Nederlandse winkelschappen.

Eerste indruk

Na onze trip naar Barcelona, deelden we al een eerste indruk met je. Met het Falcon Wing scharnier en het buitenom vouwbare display, laat Huawei een veel strakker ontworpen toestel zien dan we kennen van de concurrentie. Ook zien we hierdoor minder vertekening op het display.

Huawei Mate Xs Achterkant

De Huawei Mate Xs zal het tweede toestel zijn dat draait op HMS in plaats van GMS. GMS staat voor Google Mobile Services en omvat alle belangrijke functies voor Google apps, maar ook voor apps van derden. HMS is het Huawei alternatief. Dat gebruikt bijvoorbeeld de kaarten van TomTom in plaats van Google.

Huawei Mate Xs Scharnier

Het grootste probleem voor HMS is de afwezigheid van een goed gevulde app store, al werkt Huawei er hard aan. Op de Huawei Mate30 zien we dagelijks nieuwe apps verschijnen. Het merk heeft miljoenen gereserveerd om HMS te laten slagen in de Europese markt, maar onder de streep komt het toch ook echt neer op de welwillendheid van developers. Zo kun je met de Appie app van AH wel shoppen en bestellen, maar niet op de kaart naar een vestiging van de AH zoeken. Om maar een voorbeeld te noemen.

Huawei Mate Xs

Huawei voorziet het toestel van krachtige camera’s en de krachtigste chipset die het heeft. Met de Kirin 990 chipset krijg je ook toegang tot 5G.

Huawei Mate Xs

Alleen bij MediaMarkt

Opnieuw zal Huawei er voor kiezen de smartphone maar op één plek te verkopen en wel de MediaMarkt Arena in Amsterdam. Daar zijn medewerkers beschikbaar die gespecialiseerd zijn in HMS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram