Signify beëindigt de Hue Bridge v1

Signify Hue Hub v1

Onder de naam Philips, verwierf het huidige Signify roem met haar slimme Hue lampen. Zigbee lampen, aangedreven door de Hue Bridge v1. Anno 2020 neemt Signify afscheid van de oude hub. Deze staat vooruitgang in de weg.

Waarom nu

In eerste instantie werd de Hue Bridge v2 vooral gepresenteerd als dé oplossing om met de slimme lampen en Apple HomeKit te kunnen werken. Maar de chipset is zo veel beter, dan veel nieuwe functies ontwikkeld konden worden. De mogelijkheden gaan nu verder uit elkaar lopen en Signify heeft nog grootste toekomstplannen. De oude hardware van de Hue Bridge v1 passen niet meer binnen de ambities van het platform.

De impact binnen Nederland zal naar verwachting niet heel groot zijn. Signify weet dat het aantal v1 gebruikers inmiddels onder de 5% ligt.

Je hoeft niet over op de Hue Bridge v2

Voorlopig zal Signify nog niet stoppen met het laten functioneren van de hub, maar Signify zet wel bepaalde delen uit. Zo kun je binnenkort niet meer van buiten jouw WiFi netwerk met de Hub v1 verbinden. Ook zullen spraak assistenten als Google Assistent en Amazon Alexa niet meer met de hun kunnen communiceren.

Signify Hue Hub v1
Signify beperkt de ondersteuning voor de Hue Bridge v1

Heb je de Hue Bridge v1 in jouw domotica pakket geïntegreerd zitten? Geen zorgen. De woordvoerder van Signify garandeerde ons dat de API’s binnen het netwerk gewoon open blijven staan. Jouw lichtschakelaars en andere integraties blijven gewoon werken.

Signify geeft korting

Signify geeft huidige Hue gebruikers met een V1 wel een korting om de nieuwe Hue Bridge v2 aan te schaffen. Hiervoor krijg je een speciale link wanneer je berichten aan hebt staan in de oude Hue app.

Hue Bridge v1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hue Bridge v1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl