NEC Display
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sharp koopt de display tak van NEC

In de wereld van de zakelijke monitoren, is NEC Display Solutions een belangrijke speler. Sharp, onderdeel van Foxconn, heeft afgelopen week bekend gemaakt deze tak van NEC over te nemen.

Dat wil zeggen, Sharp neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf. Sharp wordt eigenaar van 66% van de onderdelen. NEC Display Solutions zal daarmee gaan opereren als dochtermerk van Sharp.

Enkele jaren geleden werd het noodlijdende Japanse Sharp overgenomen door het Taiwanese Foxconn. Met die overname kreeg Foxconn een eigen merk met wereldbekendheid in handen. Helaas voor Foxconn was het distributienetwerk (sales) van Sharp al jaren in verval. Bovendien kreeg Foxconn productiefaciliteiten in handen voor displays. Die had de fabrikant nog niet in eigen huis.

NEC Display Solutions wordt wereldwijd goed verkocht. Met de overname van NEC Display Solutions, krijgt Sharp ook de verkooporganisaties in Amerika, Europa en China in handen. Ook de Duitse fabrikant van grote LED displays S[quadrat] GmbH valt nu in handen van Foxconn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.