Samsung start met de massaproductie van haar eUFS geheugenchips. Deze nieuwe opslaggeheugenchips helpen Samsung om geheugensnelheden te bieden die boven de 1GB per seconde liggen.

eUFS staat voor Embedded Universal Flash Storage. Ofwel, geheugen dat op de chipset van een smartphone of computer wordt gesoldeerd. De snelste chips bevatten 512GB aan opslagruimte. Op basis van de eUFS 3.1 generatie, ligt de snelheid van deze geheugenchips boven de 1 gigabyte per seconde.

Samsung eUFS 3.1 Chips

Samsung claimt hiermee de primeur te hebben. Ter vergelijking, de SATA verbinding die PC’s voor bijvoorbeeld SSD’s gebruiken, komt rond de 540MB per seconde uit. Het geheugen van Samsung kan pieken op 1.200MB per seconde. Opvallend detail is dat we het alleen nog over de schrijfsnelheid hebben, wat het traagste proces in een chip is. Het lezen van data gaat met 2.100MB per seconde.

Deze chips van Samsung zullen voornamelijk in smartphones terecht komen. Dit hoeft niet alleen bij de smartphones van Samsung zelf te zijn. Net als bij displays, verkoopt Samsung deze componenten ook aan andere partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.