Review: The Angry Birds Movie 2 op Blu-Ray

The Angry Birds Movie 2 op Blu-Ray

Afgelopen week ontvingen we het vrolijke, rode doosje van The Angry Birds Movie 2 van Sony Pictures. Hoe zet  je de epische overwinning van de Angry Birds in de eerste film om in een goed vervolg? Je gaat uit van het onwaarschijnlijke. Vogels en varkens moeten zich verenigen tegen een nieuw kwaad.

De eerste Angry Birds

Met de eerste Angry Birds nam Sony Pictures Animation nogal een gok. De ronde, driehoekige en vierkante vogeltjes en varkens moesten worden omgezet in karakters die werken in een film. Die omzetting ging zo goed dat Rovio de artwork in een aantal games heeft aangepast om meer op de film te lijken.

In de eerste film was er een heftige strijd tussen de vogels en de varkens. Die laatste groep was natuurlijk uit op de heerlijke eieren die de vogels legden. Op dat eiland liep Red en Red was verre van geliefd. Red had altijd een reden om boos te zijn. Hij leefde dan ook op afstand van het dorp. Tegen het einde van die film, werd Red op handen gedragen.

The Angry Birds Movie 2

In de eerste Angry Birds hadden de schrijvers van het verhaal, het eigenlijk best gemakkelijk. De strijd tussen vogels en varkens werd naar verwachtingen voortgezet. Met de nodige humor, ook voor volwassenen, was de film goed vol te houden voor kinderen en ouders.

Met The Angry Birds Movie 2 is dit niet anders. Het verhaal is te onzinnig voor woorden. Waar de kinderen dubbel liggen om het gestuntel, lig ik dubbel om de subtielere humor die in de film verwerkt zit. Van het onhandige speed dating tot de hilarische toiletscene.

Extra’s

Sony Pictures weet hoe het een kinderfilm op de markt moet brengen. Zo zit er een wat langere short op genaamd Live Stream. Daarbij is Silver aan het vloggen en wordt duidelijk geliefd, waar Red dat niet is wanneer hij in beeld komt. Briljant. Ook de kuikentjes in de film krijgen eigen shorts. Daarvan zijn er in totaal zes gemaakt en op de schijf geperst. Waar de film zelf in het Nederlands is te beluisteren, zijn de shorts dit helaas niet. Daarna worden we nog in een overdaad aan “making of” materiaal gestort.

The Angry Birds Movie 2 op Blu-Ray

Conclusie: The Angry Birds Movie 2 op Blu-Ray

Nu de kinderen meer dan normaal thuis zijn, gaat er veel vaker een filmpje in. Je merkt dan al snel dat er best veel prutfilms zijn gemaakt. Het is dan heerlijk dat er een film is als deze waarin messcherpe humor voor volwassenen is verwerkt. Zeker in deze periode is The Angry Birds Movie 2 een absolute aanrader.

The Angry Birds Movie 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Humor voor kleine en grote kijkers
  • Erg sterke animatie

THE BAD

  • De extra shorts zijn in het Engels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

The Angry Birds Movie 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com