Review: Sandberg Commander Gaming Chair RGB

Dé bureaustoel die niet meer weg te denken is uit gamerooms, slaapkamers en mencaves. Maar ook op kantoor zie je ze steeds meer: De Gaming Chair. Gebouwd op langdurig comfort, luxe en een oogstrelend design. Sandberg komt met een oude favoriet in een nieuw jasje!

De Commander Gaming Chair van Sandberg is een tijd geleden gerievewed door onze Arjan en met groot succes. Maar Sandberg zit niet stil en als ze stil zitten, dan in hun nieuwe Commander Gaming Chair RGB! Dit is de upgrade van de Commander stoel uit 2018, maar met meer comfort en RGB lighting!

Unboxing

Men neme een grote doos (86 bij 66 cm) en met een gewicht van een kilo of twintig is dit een serieuze jongen. Daar stopt u in:

 • 1 Sandberg Commander Gaming Chair RGB
 • 1 Remote control for RGB lights
 • 1 Assembling instructions and tools

Het eerste dat opvalt bij de levering is dat Sandberg alle onderdelen enorm compact in een doos heeft weten onder te brengen. Alles dat beschadigen kan is extra goed verpakt. Je hebt wel wat gereedschap nodig om de Sandberg Commander Gaming Chair in elkaar te zetten, maar dit beperkt zich vooral tot materiaal wat allemaal is meegeleverd. Een duidelijke instructie zit erbij en met een kwartiertje sleutelen kun je zitten.

Design

Tijdens de Gamescom ondervonden we dat het design van de Commander Gaming Chair niet heel uniek is. Er zijn inmiddels vele stoelen die er een beetje op lijken. Dit neemt niet weg dat de Commander Gaming Chair zeer netjes is geproduceerd en met hun RGB verlichting wel echt even next level zijn.

Kenmerkend voor de Sandberg Commander Gaming Chair is dat deze nieuwe variant geheel zwart is. Dat is enorm prettig. Je kunt deze stoel dus echt multifunctioneel gebruiken (kantoor & gaming) zonder dat iemand er iets over zal zeggen. Jij kiest wanneer je de verlichting aanzet. En dan nog, je kunt ook kiezen voor een prachtige witte verlichting die stabiel brandt zonder te veel op te vallen.

https://www.instagram.com/p/B-CLXmVJQcl/?utm_source=ig_web_copy_link

Het design is strak. De rug- en hoofdkussens zetten deze strakke lijn voort en laten hem tegelijkertijd afbuigen. Beide kussens zijn volledig optioneel. Wil je ze niet, haal je ze weg. Sandberg heeft voor PU leer gekozen. Dit is niet alleen een goedkoper materiaal dan echt leer, maar kent ook veel minder onzuiverheden (denk aan littekens) en afwijkingen bij gebruik. Hierdoor is er meer controle over het uiterlijk van de stoel en blijft de prijs beheerbaar.

De Commander Gaming Chair is geplaatst op een vijfpoot met zwenkwielen. Sandberg heeft bredere wielen gebruikt waardoor deze wat vriendelijker zijn voor de ondervloer. Slim.

Specs

De stoel is in zijn geheel van PU leer gemaakt. Dit zit om een ijzeren frame gespannen met stevige kussens. Deze kussens zorgen ervoor dat de stoel haar vorm goed behoudt, maar deze ook voldoende steun geeft.

Om de hoogte van de Commander Gaming Chair RGB aan te passen beschikt deze over een klasse 4 gaslift. Sandberg geeft 5 jaar garantie op de gehele stoel, dus ook het gaslift systeem. Ze hebben er dus veel vertrouwen in. De totale hoogte komt op 132 centimeter. Het geheel weegt ongeveer 20 kilo.

Naast dat de stoel in hoogte verstelbaar is, is de rugleuning ook verstelbaar. Deze kan zowel rechtop als naar achteren worden geplaatst. Dit laatste is heerlijk voor een siësta op kantoor. De armleuningen zijn ook in hoogte verstelbaar. Hoewel van plastic, voelt de textuur aan als die van het PU leer. Alleen niet zo zacht.

De zitting van de Commander Gaming Chair is 50 centimeter breed en zo’n 53 centimeter diep. De rugleuning is zo’n 59 centimeter breed en 84 centimeter hoog. Wij Hollanders zijn doorgaans iets langer dan bijvoorbeeld de Aziatische gebruiker. Geen zorgen, de ruglengte is echt prima. De stoel kan maximaal een gewicht van 150 kilo hebben.

 • Max load: 150 kg
 • PU leather and breathable fabric
 • Iron frame
 • Height adjustable armrest with soft PU surface
 • 80 mm class 4 gas lift
 • Recline and height adjustable
 • 1 removable cushion for neck
 • 1 removable cushion for back
 • 5 legs / wheels
 • Seat dimensions : Width 50 cm, depth 53 cm
 • Back dimensions: Width 59 cm, height 84 cm
 • Total height: 132 cm
 • Box dimensions: 83x65x32 cm
 • Net weight 19 kg / Gross weight 21 Kg
 • RGB Light strip:
 • 366 light modes
 • Remote control for light modes, speed, brightness
 • 30 LED lamp lights / Meter
 • Power: 5V / 2A
 • NOTE: Power source not included (powerbank or USB AC adapter 5V/2A recommended)

Zitcomfort

Het zitcomfort van de Sandberg Commander Gaming Chair RGB is geweldig. Ik had verwacht het rugkussen al snel naast me neer te leggen. Voor een lendensteun leek deze me veel te groot. In de praktijk zorgt het formaat voor een constante druk op de onderrug en dat is behoorlijk comfortabel. Het helpt me zelfs in de juiste zithouding te blijven tijdens mijn kantoorwerk (zoals het tikken van deze review). Ook erg fijn zijn de zijkussens. Deze zitten naast het dijbeen en bij de schouders. Ze geven net dat beetje extra steun dat ik bij traditionele bureaustoelen mis.

RGB

De verlichting van de Sandberg Commander Gaming Chair RGB is echt super. Ik heb de verlichting via de verscholen USB stekker handig aangesloten aan een Powerbank, die je onder de stoel in een speciaal zakje kunt steken. Zo ben ik niet gebonden aan een stopcontact en kan ik genieten van bijpassende verlichting wanneer ik dit wens. De kleuren die je kunt kiezen lijken belachelijk veel. Maar eerlijkheidshalve is het heerlijk om zo nu en dan af te wisselen. Ook de modus van de verlichting kun je veranderen. Knipperend, ademend, of gewoon constant. Echt supergaaf!

Conclusie

Sandberg is met haar Commander Gaming Chair RGB één van de goedkopere oplossingen wanneer je een eSports stoel zoekt. Of gewoon een hele fijne bureaustoel met voldoende steun in en om de rug. De verlichting is supervet met de handige afstandsbediening. Misschien was een speciaal vakje voor de bediening nog wel handig geweest. Verder: uitmuntend!

kopen


→ Check de laagste prijs bij Sandberg

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Prachtig design
 • Heerlijk comfortabel
 • RGB Lighting

THE BAD

 • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Sandberg