Review: Razer Viper Mini gaming muis

Razer Viper Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De kleinste telg in de enorme Razer Viper familie, is de Razer Viper Mini. Een zeer compacte muis, gemaakt voor de gamers met de kleinere hand. Toch bevat de Razer Viper Mini de laatste technologie van Razer.

Unboxing

In de verpakking van de Razer Viper Mini vindt ik de muis, een handleiding en een Razer sticker. Precies wat je van Razer mag verwachten.

Razer Viper Mini Unboxing

Design

Met 61 gram, is dit de lichtste muis die Razer verkoopt. Naast dat het de kleinste viper in het assortiment is. Het is een muis voor de rechter hand met twee Chroma verlichtingszones. De DPI switch zit boven het scrollwiel en bij de duim krijg je twee programmeerbare knoppen. De knoppen zijn instelbaar via de Razer Synapse 3 software. Je kunt er macro’s aan verbinden.

Razer Viper Mini en Razer Deathadder V2

Razer optische switches

Razer gebruikt, in tegenstelling tot vele andere merken, geen Omron switches. In plaats daarvan fabriceert Razer eigen, optische switches voor gaming muizen. Deze zitten ook in deze kleine Razer Viper Mini verwerkt. Deze optische switches hebben een extreem korte reactietijd van 0.2 seconden, maar ze zijn vooral veel preciezer. Dit komt door de gebruikte techniek waarbij een klik niet per ongeluk dubbel geregistreerd kan worden. Dit noemen ze debounce.

Razer Viper Mini Voorkant

Waar een normale switch een klik registreert met een verend mechanisme dat fysiek contact maakt, gebruikt de Razer optische switch een straaltje infrarood licht. Deze wordt heel precies onderbroken wanneer je de muisknop indrukt. Razer geeft aan dat deze switches goed zijn voor 70 miljoen clicks. Dat is veel langer dan bij de gemiddelde Omron switch die vaak na 20 miljoen clicks al stopt.

Razer Viper Mini Bovenkant

Razer Chroma

De kleine muis is op twee plekken voorzien van Razer Chroma verlichting. Namelijk onder het Razer logo dat in jouw handpalm ligt en onder de achterkant van de muis. Dit noemt Razer Underglow.

Razer Viper Mini Duimknoppen

De Razer Chroma verlichting is instelbaar met de Razer Synapse 3 software van Razer. Daarin kun je in één keer de verlichting van al je Razer producten instellen. Bovendien werkt die software ook weer lekker samen met Signify Hue en Nanoleaf. Jouw verlichting kleurt dus mee met jouw accessoires.

Razer Viper Mini Zijkant

Razer Speedflex kabel

Wat Razer ook gebruikt in deze muis is haar Speedflex kabel. Dit is een kabel met een gewoven mantel die extreem flexibel en licht is. Op die manier moet je als bekabelde gamer bijna de ervaring van een draadloze muis ervaren. Tijdens het gamen heb ik in de praktijk echt geen last van de kabel van de muis.

Razer Viper Mini Onderkant

Optische sensor

Razer heeft de Razer Viper Mini voorzien van een True 8.500 DPI optische sensor. Deze registreert de bewegingen van de muis zeer nauwkeurig. Er lijkt ook lift-off detectie in te zitten. De muis stopt bij het oppakken al heel snel met het registreren van beweging. De DPI settings voor deze sensor kun je in het geheugen van de muis opslaan. Zo zal de muis altijd precies zo reageren als jij dit wenst.

Conclusie: Razer Viper Mini

Ik heb bewust geen foto gemaakt van de Razer Viper Mini en mijn hand. Mijn hand is gewoon veel te groot voor deze compacte muis. Ik ben er wel mee wezen gamen en de muis werkt heel nauwkeurig en snel. Met haar lichte gewicht en grote glijpads, voelt hij echt vederlicht aan, wat veel gamers zeker zal aanspreken. Ik kan geen nadelen benoemen voor deze muis. Het is een topper.

Razer Viper Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer licht
  • Goede, optische switches
  • Prima optische sensor
  • Goede software
  • Lichte kabel

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram